jak duże biura ? ilu pracowników ? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 13 gru 2013, 21:49

Ja tam na codzienne obcowanie z ładnymi paniami nie narzekałem. Klienci płci męskiej też na ich widok stawali się na chwilę bogatsi emocjonalnie.
~Adam

Napisano: 14 gru 2013, 0:55

Byłam w naszym OPS z koleżanką .Zero intymności , zero prywatności!!!! Nie wiem czy byłabym w stanie wydusić przy tylu socjalnych i jeszcze wielu klientach , po co przyszłam i jakie mam potrzeby, a może o to chodzi? A gdzie ochrona danych osobowych?
Kto projektuje takie ,, stajnie\" i komu one maja służyć? Jakieś beztalencia budowlane!!!!!
~petent

Napisano: 17 gru 2013, 19:50

Nie tylko problem dla klientów ale i pracowników. Trudno się skupić gdy nawet w biurze jest dwóch pracowników i klient. Atmosfera, emocje towarzyszące trudnym sytuacjom życiowym się przecież udzielają. A nie wyobrażam sobie większej grupy pracowników. Ktoś głośno myśli, inny dzwoni, trzeci szuka porady... a przecież to praca papierkowa i pracownik socjalny musi myśleć i planować sprawy klientów ale i swego \"biurka\" pilnować. W tej pracy trudno się skupić... ale szefostwo profesjonalizmu wymaga tylko czy profesjonalnie organizuje i zarządza czasem pracowników?!
~niebieska

Napisano: 17 gru 2013, 20:03

Jak w takim zoo pracować?
~Adam

Napisano: 17 gru 2013, 20:49

u nas jest 5 pracowników socjalnych w jednym biurze i również biurko przy biurku
~mira

Napisano: 17 gru 2013, 22:12

Gniazdko os. Tylko klientów szkoda. Starsze panie lubią się wtrącać w rozmowy młodych socjalnych z klientami. Klient czuje się wtedy jakby włożył rękę między żmije.
~Adam

Napisano: 17 gru 2013, 22:18

Zgadzam się z Adamem. W OPS pracuję 2 lata a babka chwilę przed emeryturą wcina się w moje rozmowy a najlepsze jest to, że często złych informacji udziela (np. co do SZO nie jest na bieżąco). Takie uroki tłoku w biurach.
~gosia

Napisano: 17 gru 2013, 22:20

W py.sk jej przy wszystkich;)
~Adam

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x