jak jest z opracowywaniem decyzji u Was? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 24 mar 2014, 15:24

sama tworzę, sama sprawdzam, sama podpisuję z up. burmistrza
~wiki

Napisano: 24 mar 2014, 19:53

\'Czy radca sam tworzy wam taka decyzję od podstawy prawnej po pouczenie czy sami sobie radzicie a radca tylko sprawdza, nanosi poprawki i sugeruje jakies zmiany w tresci? \'

Nie wyobrażam sobie jak radca miałby zweryfikować ponad 2500 tysiąca decyzji które wydajemy, nasz pomaga tylko w bardzo zawiłych sprawach dot. wykorzystania KPA i czasem weryfikuje podstawy prawne.
~Iks

Napisano: 24 mar 2014, 20:01

u nas radca prawny tylko do spraw nietypowych, zawiłych, nauczyliśmy sobie w większości radzić sami, bo nie mamy radcy na miejscu i czekając na jego łaskę trudno dotrzymać terminu
~Kati

Napisano: 24 mar 2014, 20:30

Już nie wspominam o tym, że nasz kompletnie nie zna uśr i ufa, więc do jego opinii podchodzimy dosyć ostrożnie. Tak naprawdę niewiele jest osób w tym kraju, poza pracownikami działów świadczeń które te ustawy znają dobrze. Ostatnio temat jest głośny i medialny - nie widziałem ani jednego artykułu i nie słyszałem ani jednej wypowiedzi w którym albo mieszają ŚP z ZP, albo jeszcze z ZR, albo to wszystko razem do kupy z pomocą społeczną. Znajomość wysokości świadczeń i podstawowych kryteriów przyznawania pominę litościwie milczeniem.
~Iks

Napisano: 25 mar 2014, 9:01

radca jest w UG ale jak idę do niego muszę mieć opracowaną i on tylko podpisuje zgodność stosowania więc wcale nie chodzę
~iza19

Napisano: 25 mar 2014, 10:20

u nas podobnie, radca ma weryfikować a nie tworzyć. Wzory mamy na lex.
~aniam

Napisano: 25 mar 2014, 10:25

sama tworzę nikt nie sprawdza. Nie mamy radcy.
~Alicja R

Napisano: 25 mar 2014, 10:30

sami
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2014, 10:34

ja sama, kierowniczka nigdy mi nie pisała wzorów decyzji, od początku sama je tworzyłam ja
~zoki

Napisano: 25 mar 2014, 10:37

dobre, sama je piszę, tworzę modyfikuję - nikt nie sprawdza, Ty robisz - ty odpowiadasz za ich poprawność
~nowa2

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x