jak kończycie sprawę - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 gru 2024, 15:45

jeżeli ktoś Wam wnosi na piśmie, że nie chce jednak żeby rozpatrywać złożony wniosek czym zakańczacie sprawę postanowieniem, decyzją czy jednak zwykłym pismem ?
lusia&lusia
Referent
Od: 27 sty 2017, 20:26
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.

Napisano: 09 gru 2024, 11:00

decyzja
kpa
Art. 105. [Umorzenie postępowania administracyjnego]
§ 1. Gdy postępowanie z jakiejkolwiek przyczyny stało się bezprzedmiotowe w całości albo w
części, organ administracji publicznej wydaje decyzję o umorzeniu postępowania odpowiednio w
całości albo w części.
§ 2. Organ administracji publicznej może umorzyć postępowanie, jeżeli wystąpi o to strona, na
której żądanie postępowanie zostało wszczęte, a nie sprzeciwiają się temu inne strony oraz gdy nie
jest to sprzeczne z interesem społecznym.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 09 gru 2024, 11:50

a widzisz? ;) a ja zakończyłam postanowieniem i SKO mi uchyliło i nakazało wydać decyzję, sugerowałam się zapisem w ustawie o bonie co wymaga wydania decyzji- dlatego o nierozpatrywaniu wniosku- niebyło mowy o decyzji...
większość ośrodków z tego co się orientowałam nierozpatrywanie robi zwykłym pismem :shock:
/ mowa oczywiście na prośbę zaineresowanego -nierozpatrywanie wniosku/
lusia&lusia
Referent
Od: 27 sty 2017, 20:26
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x