no właśnie, ja też to tak rozumiem.... może ktoś jeszcze sie wypowie
to prawda też nie wiem czy wystarczy mi środków bo szokuje mnie liczba nowych osób w stosunku do poprzednich miesięcy jest bardzo duża.... a ja nie wiem jak im to policzyć, można się załamać
Owszem, dla tych, co już korzystali. Pytanie, co z nowymi.Marek1992 pisze:No tylko że, to można było przewidzieć, bo to są ci sami ludzie, tylko przyszli później.
gdy ogłoszą koniec pandemi...nie później niż 30 dni po zakonczeniu pandemii mozna jeszcze skladac. Minie 30 dni juz wstecz nie mozna złozyc wniosku...tak ja to rozumiem
jezeli wniosek sklada w sierpniu przyznajesz od kwietnia do wrzesnia (oczywiscie jezeli w klauzuli okreslil ze chce od kwietnia)...5 wypłat w sierpniu i odzielna we wrzesniu...lub 6 wypłat we wrzesniu :)natomiast kolejny wniosek moze złozyc we wrzesniu i tu juz bedzie rozpatrzony zgodnie z ustawa o dodatkach mieszkaniowych czyli od października do marca.Cytrynka pisze: ↑16 lip 2020, 13:29witam podpowiedzcie jak policzyc okres przyznania dodatku jak ktoś złozy wniosek w sierpniu? czy to ma też być od kwietnia?? nie moge sie w tym połapać.
teraz przyznałam od kwietnia do wrzesnia a w sierpniu jak?? i co z wypłatą bo w sierpniu otrzymaja za 5 mcy i bedzie nadpłata, we wrzesniu przyjdzie kolejny raz