powiedzcie mi czy w parametrach systemowych parametr " CZY KWOTA ODSETEK POBIERANA W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI" ma być ustawiony na TAK czy na NIE chodzi mi o zwroty dłużników( pracuje na SYGNITY)
Ten parametr, o którym piszesz, nie wymaga zmiany.
Ten nowy, czyli "CZY ODSETKI W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI – DŁUŻNIK FA" ma być na TAK, ale to robi automatycznie aktualizacja do nowej wersji oprogramowania FA.
pozdrawiam
No ok, właśnie taką wpłatę wprowadziłam stan salda początkowego na odsetkach był około 1500 zł. Wpłata dłużnika 185,32 zł. Wpłata z datą przekazania na 14.10 czyli po nowemu (parametr na 2). Czy przy tym ustawieniu powinno wziąć tylko na odsetki całość wpłaty czy powinno podzielić na odsetki + coś na 40/60. Bo mi podzieliło. Jak to się ma do "czy odsetki w pierwszej kolejności na TAK " skoro nie wzięło całości na nie.
komornik przekazał mi kwote wyegzekwowaną od dłużnika w wysokości 712,96 zł z czego kwotę 712,00 zaliczyło mi na poczet odsetek oraz kwotę 0,96 zł zaliczyło mi zadłużenie z FA i żle mi liczy nie wiem może jeszcze coś należy przestawić
MAGDA 83 RDC pisze:miałam robioną aktualizację ok. tygodnia , półtora tygodnia temu
No to powinno działać dobrze, jeśli nie to może jest jakiś szczególny przypadek, potrzebujemy zgłoszenia na serwis to sprawdzimy co się u Ciebie dzieje.