JAK MA BYĆ USTAWIONY PARAMETR - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 01 paź 2015, 11:47

i wszystko jest ok poza tym, ze jest ustawione, ze odsetki sa zaokkrąglane, mam to samo i dlatego narazie wprowadzam przez "wprowadź zwrot" zauważ, że za osd masz kwote bez groszy, i dlatego te grosze zalicza na NG
gra1

Napisano: 01 paź 2015, 11:54

sygnity, a co z moją wpłatą?
kasiaelle

Napisano: 01 paź 2015, 13:06

u mnie też zawsze ilkadziesiąt groszy daje na FA zamiast wszystko na odsetki mimo iż zadłużenie z odsetek jest b. duże. wprowadzam zwrot na odsetki ręcznie , nie z automatu ale chyba nie tak powinno być? zaznaczam, że wpłata nastąpiła już po 18.09 .
omgomg

Napisano: 01 paź 2015, 14:08

Mam odpowiedź w tej sprawie :) Na razie trzeba wprowadzać odsetki ręcznie. W oprogramowaniu 2.1.4 będzie to zmienione i będzie ok.
kaśka12

Napisano: 01 paź 2015, 14:16

tylko, że przy ręcznym wprowadzeniu kwoty np 185,32 na same odsetki jest komunikat, że odsetki powinny być zaokrąglone (jeśli jest ustawiony parametr z zaokrąglaniem) natomiast jeśli zmienimy parametr na bez zaokrąglania to po pierwsze nie trzeba wprowadzać nic ręcznie, po drugie wszystkim "starym, spłaconym" po staremu dłużnikom przeliczy później odsetki po nowemu i będą róznice w saldach, a po trzecie to parametr ten zmieni sposób przeliczania odsetek dla całego systemu a nie tylko dłużnikow
kasiaelle

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x