Świadczenia rodzinne przekazywane są na konto osobiste wnioskodawcy w dniu 27 każdego miesiąca.
Jeżeli termin przekazania świadczeń będzie przypadać na dzień ustawowo wolny od pracy, to za termin wypłaty uznaje się najbliższy następny dzień powszedni.
W miesiącu grudniu 2014r. wypłata będzie realizowana w dniu 19-12-2014r.
kiedyś jak nie mieliśmy konkretnego terminu to od telefonów można było oszaleć, a jak mówiłyśmy ze już poszły to się pytali o której godzinie, teraz też dzwonią ale to jest może z 5% tego co było kiedyś
Ja kiedyś nie miałem określonego terminu przez ileś lat (wypłacałem kiedy mi to było wygodne) do czasu kontroli. (kazali określić termin wypłat) po kontroli kierowniczka kazała mi określić konkretny dzień i tu pojawiły się schody kierowniczka chciała jedno, pani w kasie drugie księgowej trzecie a ludziom najlepiej 1 (choć teraz maja na dec konkretny dzień to i tak nie czytają i dzwonią i pytają kiedy będzie wypłata) i tak w kółko macieju zawsze ktoś ma jakieś obiekcje, nawet jakby kiedyś zmienić dzień wypłaty to trzeba się bujać z ludźmi którzy mają np dec wydaną na stałe. a chciałem napisać tak jak to brzmi w ustawie czyli do 30 kazdego miesiąca i wtedy bym miał możliwość jakiegoś manewru a i Ci z kontroli byliby zadowoleni bo termin byłby określony ale nie moje gadanie jest g......... warte kierownik ma zawsze rację
Oczywiście, że klient powinien wiedzieć kiedy będzie miał konkretnie wypłacone świadczenia a nie do 30 każdego miesiąca. Ciekawa jestem jakby was ucieszyła taka informacja od pracodawcy który by wam powiedział, że pensję będziecie mieli wypłacaną między 10 a 0statnim dniem danego miesiąca czyli pieron wie kiedy ?
ja mama napisane do ostatniego dnia miesiąca na wypadek gdyby były jakieś problemy z kasą, internetem itp, itd a wypłatę robimy 24 każdego miesiąca jak 24 wolny to wcześniej
Jak mi urząd wojewódzki zagwarantuje, że zawsze przekaże pieniądze w ściśle określonym dniu, to i ja takową informację o ściśle określonym dniu wypłaty ludziom podam w decyzji.