Mam studenta, któremu przywróciliśmy termin złożenia wniosku. Spełniał warunki wtedy i spełnia teraz. Złożył wniosek na dwa semestry roku 2014/2015.W związku z tym wypłacam mu dwa razy czesne i raz dodatek?
rok szkolny 2014/15???
Program AS rozdział VII ust. 3 pkt 2 Refundacja kosztów czesnego przed zawarciem umowy może dotyczyć ... bieżącego roku szkolnego lub akademickiego
Wyjaśnienia z biura analiz z dnia 09.11.2015 r.:
" zgodnie z rozdziałem VII ust. 3 pkt 2 umowa dot. refundacji kosztów opłaty za naukę może być zawarta także po zakończeniu roku szkolnego lub roku akademickiego, którego dotyczy wniosek - ale pod warunkiem, że Wnioskodawca wciąż spełnia warunki uczestnictwa w programie ( jest studentem, posiada znaczny lub umiarkowany stopień niepełnosprawności) zgodnie z rozdziałem VI ust. 2 dokumentu " Zasady dotyczące wyboru..." warunkiem zawarcia umowy dofinansowania jest spełnienie przez wnioskodawcę warunków uczestnictwa w programie także w dniu podpisania umowy.
Tak, tylko że ten zapis dotyczy zawarcia umowy - "umowa dot. refundacji kosztów opłaty za naukę może być zawarta także po zakończeniu roku szkolnego lub roku akademickiego" ale wniosek musi wpłynąć w trakcie trwania danego roku szkolnego.