jak pisać? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 wrz 2014, 9:07

Mam pytanie:
Z Rozporządzenia wynika że KDR należy się dla dzieci do 18 r. ż., a we wniosku jest rubryczka "Planowany termin ukończenia nauki w danej szkole" więc.... jak mam wymagać od rodziców?
czyli gdy dziecko idzie do podstawówki to: piszą, że ukończy psp za 6 lat, i tak kartę mam wydać, czy wydać mam do ukończenia 18 r. ż.?
A jeżeli dziecko jeszcze nie chodzi do szkoły to jak mam napisać? na rok mu przyznać? czy do ukończenia 18stki?

Bo u mnie dopiero startuję... 2 wnioski przyjęłam, będę zamawiać... ale czy mogę zamawiać pojedynczo, czy jak?

Podpowiedzcie proszę.
jaaaa

Napisano: 09 wrz 2014, 9:13

Planowany termin wpisuje się wyłącznie u dzieci powyżej 18 r.ż............
System automatycznie przyznaje dzieciom do 18 r.ż.
Gopsik01

Napisano: 09 wrz 2014, 9:16

Planowany termin ukończenia nauki w danej szkole - wypełnia rodzic tylko w przypadku dzieci powyżej 18 r.ż. (patrz opis do wniosku pkt 4)
Karty wydajesz do 18 r.ż. (system sam wpisze datę), chyba że ktoś jest bliski ukończenia 18 r.ż. i ma ze sobą zaświadczenie ze szkoły o planowanym terminie ukończenia nauki(w systemie jest taka opcja)
wnioski wpisujesz w system, sprawdzasz dane i zamawiasz karty.
juliet
Praktykant
Od: 05 sie 2014, 13:54
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2014, 9:18

acha, bardzo dziękuję za pomoc! :)

pewnie będę jeszcze pisać z zapytaniami, ale póki co dziękuję za pomoc :)
jaaaa

Napisano: 09 wrz 2014, 14:10

A jeśli szkoła nie wpisała w zaświadczeniu daty planowany termin ukończenia nauki w danej szkole, piszą np przewidywany rok ukończenia nauki 2016. Co w takim przypadku, przyznajemy katę do 31sierpnia 2016 r.? Czy żądamy drugiego zaświadczenia?
*8**

Napisano: 09 wrz 2014, 15:01

Do 31 sierpnia.
Gopsik01

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x