Pani składa wniosek na becikowe. Przynosi zaświadczenie z urzędu pracy, że od 28.06.2018 do 27.12.2018 odbywała staż w hotelu. Po odbyciu stażu ma umowę o pracę (praca w tym samym hotelu). Praca od 14.01.2020 do nadal. Jak policzyć w takim przypadku dochód? Jako ciągłość bo ten sam pracodawca? Czy trzeba wziąść zaświadczenie o dochodzie netto za luty 2019 ?
dochód uzyskany art. 3 pkt 1 lit a - przychody podlegające opodatkowaniu na zasadach ogólnych na podstawie przepisów o podatku dochodowym od osób fizycznych pomniejszone o koszty uzyskania przychodu, należny podatek dochodowy od osób fizycznych, składki na ubezpieczenie społeczne niezaliczone do kosztów uzyskania przychodu oraz składki na ubezpieczenie zdrowotne - jednym słowem netto z uwzględnieniem kosztów uzyskania przychodu
Ja mam przygotowane karteczki z całą definicją powyższego dochodu i tylko wpisuje dany miesiąc za który dana osoba musi mi przynieść zaświadczenie i mówię, żeby tą kartkę dawali pracodawcom i na podstawie tej kartki pracodawcy mają wystawić zaświadczenie.