pani pracowała w 2016r na umowę 01.10.2015 do 30.09.2016 , od 01.10.2016 do nadal ma działalność gospodarczą , napisałam do urzędu skarbowego o rozdzielenie dochodu ale z działalności przysłali mi tylko dochód /bez posatku i bez społ. / ze zusu mam składkę zdrowotną co treaz wezwać pania żeby doniosła od księgowego albo jakieś oświadczenie ile tej składki społ i podatku od tej działalnosci zapłaciła czy jak to rozwiązać
jak nie można ściągnąć dochodów w formie elektronicznej to trzeba wystąpić w formie papierowej. Zaświadczenie musi zawierać pozycje określone w art. 23b ust. 1 pkt 1 ustawy o SR
tak już mam wyciągnęłam mam jeszcze pytanie bo z urzędu skarbowego jak przysyłają to nie ma podatku tylko zaliczka n podatek dochodowy a to nie to samo i co mogę to odjąć tę zaliczkę podatku z pracy od ogólnego żebym miała podatek z działalności gospodarczej
na zaświadczeniu z US jest zaawsze pozycja podatku, a w PIT jest zawsze zaliczka na podatek. W celu obliczenia dochodu bierze się pozycję podatku nie zaliczki.