JAK POSTĄPIĆ???????

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
XOXO

JAK POSTĄPIĆ???????

Post autor: XOXO »

cześć

potrzebuję pomocy bo nie wiem czy dobrze postępuję/
Pani złozyła u mnie wniosek 14 kwietnia 2014
w zwiakzu ze sprawozdaniami i szalenstwem z matkami SP dzis chciałam rozpatrzec jej wniosek
okazało sie ze syn ktory jest w gimnazjum ma kontrakt piłkarski
jest to umowa cywilnoprawna zawarta 1 marca 2014r , od kwoty wynagrodzenia odprowadzany jest podatek i skłądki a wiec jest to umowa zlecenie ( sadziłam ze bedzie o dzielo ) , ponadto tej Pani skonczyła sie umowa o prace i nie wiem czy ma aneks , kolejna umowe czy trzeba bedzie robic utrate
dzis wystapiłam z wnioskiem o dostarczenie dokumnwtów
jutro upływa termin rozpatrzeniua wniosku

czy w ziwakzu z tym dzis poinrofmowac o przedłuzeniu terminu rozpatrzenia sprawy ???????
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Re: JAK POSTĄPIĆ???????

Post autor: heiland »

Tak, bo na pewno się nie wyrobisz.
Jakieś przedłużenia kiedyś pisałem jakbyś chciał/chciała.
XOXO

Post autor: XOXO »

serdecznie bym prosiła
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

Proszę bardzo.
Wygrzebałem 2 wzory, jedno postanowienie a drugie zawiadomienie, sprawdź które powinno być...
P.S. to stare, więc musisz posprawdzać sobie dokładnie...
....., 2013-10-23
.....

Pani
.....
.....
.....

POSTANOWIENIE

Na podstawie art. 36 Kodeks postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz. U. z 2013 r. poz 267) Ośrodek Pomocy Społecznej postanawia przedłużyć termin załatwienia sprawy do dnia 29 listopada 2013 r. w związku ze złożonym przez Panią ..... zam. ..... wnioskiem o ustalenie prawa do jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się dziecka z dnia 07.10.2013 r.

UZASADNIENIE

Ośrodek Pomocy Społecznej w ..... postanowił przedłużyć termin załatwienia sprawy do dnia 29 listopada 2013 r. w związku ze złożonym przez Panią ..... zam. ..... wnioskiem o ustalenie prawa do jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się dziecka z dnia 07.10.2013 r.
W dniu 22.10.2013 r. Pani ..... poinformowała tutejszy ośrodek że ma trudności z uzyskaniem zaświadczenia potwierdzającego pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do porodu, uprawniającego do dodatku z tytułu urodzenia dziecka i w związku z tym prosi o przedłużenie terminu załatwienia sprawy, mając powyższe na uwadze Ośrodek Pomocy Społecznej w ..... postanawia przedłużyć termin załatwienia sprawy do dnia 29 listopada 2013 r.
Wobec powyższego postanowiono jak na wstępie.
Na postanowienie zażalenie nie przysługuje.

Otrzymują:
1. adresat
2. a/a
....., dnia 25.10.2013 r.
OPS......

Pan
.....
.....
.....

ZAWIADOMIENIE
o przedłużeniu terminu do załatwienia sprawy

Kierownik Ośrodka Pomocy Społecznej w ..... działając z upoważnienia Wójta na podstawie art. 36 § 1 i 2 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeksu Postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2013 r. poz. 267)
zawiadamia
iż z uwagi na skomplikowany charakter rozpoznawanej sprawy oraz konieczność przeprowadzenia szczegółowego postępowania dowodowego nie jest możliwym zachowanie przez organ I instancji terminów załatwienia spraw administracyjnych określonych w art. 35 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeksu Postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2013 r. poz. 267) i w związku z tym wyznacza nowy termin załatwienia rozpoznawanej sprawy do dnia 29.11.2013 r.

Otrzymują:
1) adresat
2) a/a
ODPOWIEDZ