jak potrącić nienależny dobry start ze świadczenia wych.
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT
- Kontakt:
jak potrącić nienależny dobry start ze świadczenia wych.
Pani ma nienależnie pobrane świadczenie dobry start za 2020 r. Miała zwrócić, ale ostatecznie mam jej potrącić z bieżąco wypłacanego świadczenia wychowawczego. Tylko nie wiem jak to zrobić w sygnity. Gdy próbuję zrobić decyzję z decyzji w dobrym starcie: zmienić spłatę na potrącenie - to nie pokazuje się ta decyzja ze świadczenia wychowawczego z której chcę potrącić ten dobry start. Sama też nie mogę jej wpisać. Czy ktoś wie jak to zrobić?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/SW/FA
- Kontakt:
Re: jak potrącić nienależny dobry start ze świadczenia wych.
A decyzja o zwrocie jest na tą samą osobę co 500+ (nie na małżonka)?agawa pisze: 21 cze 2021, 8:45 Pani ma nienależnie pobrane świadczenie dobry start za 2020 r. Miała zwrócić, ale ostatecznie mam jej potrącić z bieżąco wypłacanego świadczenia wychowawczego. Tylko nie wiem jak to zrobić w sygnity. Gdy próbuję zrobić decyzję z decyzji w dobrym starcie: zmienić spłatę na potrącenie - to nie pokazuje się ta decyzja ze świadczenia wychowawczego z której chcę potrącić ten dobry start. Sama też nie mogę jej wpisać. Czy ktoś wie jak to zrobić?
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
musisz najpierw w programie zrobić decyzje o zwrocie zaznaczyć, że z potrącenia i powinny się pokazać decyzje i wybierasz tą z której chcesz potrącić
-
- Referent
- Zajmuję się: teraz już wszystkim :D
- Kontakt:
Najpierw jak robisz decyzję z decyzji sprawdź czy na pierwszej zakładce "Dane decyzji" czy masz zaznaczony check box w miejscu "Z jakich modułów potrącanie". Może nie masz zaznaczonego SW i wtedy nie widzi decyzji z tego modułu.agawa pisze: 21 cze 2021, 8:45 Pani ma nienależnie pobrane świadczenie dobry start za 2020 r. Miała zwrócić, ale ostatecznie mam jej potrącić z bieżąco wypłacanego świadczenia wychowawczego. Tylko nie wiem jak to zrobić w sygnity. Gdy próbuję zrobić decyzję z decyzji w dobrym starcie: zmienić spłatę na potrącenie - to nie pokazuje się ta decyzja ze świadczenia wychowawczego z której chcę potrącić ten dobry start. Sama też nie mogę jej wpisać. Czy ktoś wie jak to zrobić?
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za pomoc. Check box zaznaczony. Świadczenie potrącone.
Oprócz jak potrącić nienależny dobry start ze świadczenia wych. - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
Nienależnie pobrane 300
szybki zus już wypłacił 300 + lubelskie
Brakuje kasy na obsługę 500+. W ZUS bunt, w gminach żałoba, tysiące Polaków chcą wyjść na ulicę
Co z tym zrobić?
składam wn. do zus a tu błąd...
OSZCZĘDNOŚCI 300 PLUS
i jaki to był sens zabierać ....
czy dobry start się należy ?
czy może ktoś udostępnić wzór decyzji z żądaniem zwrotu nienależnie pobranego świadczenia Dobry start?
nienależnie pobrane
Sprawozdanie doby start za 2021
licencja a usługa e-mail?
kto będzie odpowiadał za dotychczasowe nienależnie pobrane świadczenia?
INFOR licencja od 01.07.2021 r.
krótkie pytanie, odpowiedź nawet cyfrą;p
sprawozdanie Dobry Start 2021