jak przechowujecie teczki świadczeniobiorców 2015 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 26 maja 2015, 9:56

Mam pytanie. Jak przechowujecie teczki świadczeniobiorców z pomocy społecznej?
U nas nadaje się kolejny numer na teczce nowej osobie na dany rok np. 310/2015 i układa się tę teczke jako kolejna w szafie. Te dana osobę wpisuje jeszcze na listę alfabetyczną np. jeżeli jest na lit B, to do spisu na lit B.
Jak ktoś potrzebuje te teczke, to szuka w literce B tego nazwiska i tam z boku jest nr 310/2015.
jest trochę zabawy z tym. dlatego chce się dowiedzieć jak Wy to praktykujecie. Zasiłki stałe sa oddzielnie.
Wszystkie te teczki sa w sekretariacie.
Olgusia

Napisano: 26 maja 2015, 10:50

Z założenia po to są teczki zbiorcze by dokumentacje w sprawie jednej rodziny trzymać w jednym miejscu w całości, rozdzielanie na zasiłki stałe, celowe itp. jest zbędne. Jak sobie układacie czy alfabetycznie czy wg wpływu to już sprawa organizacyjna każdego Ośrodka. Doświadczenie tych większych pokazuje że układnie wg alfabetu się nie sprawdza. My też przyjęliśmy, że teczki są w jednym miejscu, numerujemy i w takiej kolejności układny. Nr na teczce jest kolejnym z Pomostu, więc dotarcie do dokumentów jest bardzo proste.
ann45

Napisano: 26 maja 2015, 11:22

U nas każda osoba miła teczkę z nadanym numerem rodziny z heliosa, a każdy pracownik ma w szafie pod kluczem teczki osobowe posegregowane ulicami i miejscowościami np kowalski nr 234 kraków ul podzamcze :) to sie sprawdza np w miastach i dużych ośrodkach. Teraz pracuje w ops na wsi i mam w jednej szafie teczki z podziałem na miejscowości gminy (gmina wiejska mała). Każda osoba ma swoja teczkę a w niej cała dokumentacja bez rozdziału na zasiłki i przyznana pomoc. czy jak osoba korzysta tylko z pracy socjalnej to tez nadajecie jej numer i zakładacie teczke?
mirawati

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem