jak przeprowadzić wywiadz osobą ubiegającą się o zasiłek z t - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 17 cze 2014, 15:42

Elmer i inni - z kim w końcu mam przeprowadzać wywiad ?????
Z tego co czytam sa dwie szkoły i juz nie wiem która obrać
KOT

Napisano: 18 cze 2014, 8:52

I co nikt mi nie odpisze ?????
KOT

Napisano: 18 cze 2014, 9:19

Zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów, ustalając prawo do zasiłku dla opiekuna, organ ustalający prawo do świadczeń zwraca się się do kierownika ośrodka pomocy społecznej o przeprowadzenie wywiadu, na zasadach określonych w przepisach o pomocy społecznej, w celu potwierdzenia faktu sprawowania opieki przez osobę ubiegającą się o zasiłek dla opiekuna. Zgodnie z art. 7 ust. 2 ustawy o ustaleniu i wypłacie ZDO, wywiad przeprowadza się w miejscu sprawowania opieki nad osoba niepełnosprawną.
KD456

Napisano: 18 cze 2014, 9:35

tak jak pisałam jest pismo wyjaśniające przyszło na pocztę urzędową z Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego z dnia 04.06.2014 nr WPS.IX.9421.1.24.2014.PK gdzie m.in. podano że wywiad w miejscu sprawowania opieki z osobą ubiegajaca sie o świadczenie
abi

Napisano: 18 cze 2014, 9:50

No to bzdury piszą, wywiad ma byc przeprowadzony w miejscu zamieszkania osoby chorej, a wiec z nią, nie ma innej opcji
"...na zasadach określonych w przepisach o pomocy społecznej.."
zoszka

Napisano: 18 cze 2014, 9:54

Są to właśnie wyjaśnienia do powastałych wątpliwości związanych ze stosowaniem przepisów ustawy w praktyce
abi

Napisano: 18 cze 2014, 10:04

Dostajecie kase za te wywiady? My jesteśmy w trakcie negocjacji, mamy nadzieję uczknąć coś z 3% kosztów obsługi.
zoszka

Napisano: 18 cze 2014, 10:24

A co z kosztami transportu i drukow? Z pieniedzy osrodka to idzie, czy św. rodzinnych?
Balii

Napisano: 19 cze 2014, 19:50

Wywiad przeprowadza się u osoby wymagającej pomocy- stwierdzenie faktu należytego sprawowania opieki. W tym wypadku nie interesuje nas opiekun tylko osoba wymagająca opieki i tu należy sprawdzić czy opiekun wywiązuje się z zadania
zzzzz

Napisano: 20 cze 2014, 8:24

My mamy dostać 300 zł brutto.
dobrusia

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x