jak przyznać - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 16 lis 2022, 8:57

Mama w/w przyszła twierdząc, iż córka zgubiła kartę, wpłaciła mi 11zł i złożyła wniosek o duplikat.Przy wprowadzaniu okazało się.........
MAM TAKI KOMUNIKAT: Nie można rozpatrzyć pozytywnie pozycji wniosku, gdyż: Osoba ............. o numerze PESEL ....... nie została znaleziona. Dla takiej osoby należy wprowadzić wniosek dla nowej rodziny, jako uzupełnienie rodziny lub jako nowego członka rodziny. Osoba ...... o numerze PESEL....... nie miała wydanej Karty Dużej Rodziny. Dla takiej osoby należy wprowadzić wniosek dla nowej rodziny, jako uzupełnienie rodziny lub jako nowego członka rodziny.

Co mam teraz zrobić??? Ksiegowa już odprowadziła pieniądze
jak mam ją ując w systemie, dziewczyna jest na I roku studiów ma 19 lat(zaświadczenie, ze się uczy mam.
monia2031
Stażysta
Od: 23 lis 2021, 14:48
Zajmuję się: stypendia

Napisano: 16 lis 2022, 9:09

niestety powinna wnosic o przedłużenie dla dziecka kontynuującego naukę, wycofać się z wszystkiego, a żeby nam życie ułatwić jesteś jak my wszyscy ofiarą anonimizacji danych w SI KDR :oops:, wiec musisz wprowadzać teraz takie przedłużenie jako dodanie nowego członka rodziny, tak żeby było prościej i naliczane kwoty się zgadzały :ugeek:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 16 lis 2022, 9:51

I jeszcze będe musiał wystąpić do wojewódzkiego o zwrot pieniedzy :oops: masakra
Niech mi napisze oświadczenie, że zrobiła błąd we wniosku i bede myśleć dalej
monia2031
Stażysta
Od: 23 lis 2021, 14:48
Zajmuję się: stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x