jak przyznać kartę - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 mar 2015, 11:39

Jak wydać kdr Ojciec posiada troje dzieci. Dwoje z pierwszego małżeństwa (dzieci mieszkają z matką w innej gminie) i jedno z drugiego małżeństwa. Gdzie złożyć wniosek i czy przysługuje się karta drugiej żonie. Proszę o pomoc
kasia 25

Napisano: 13 mar 2015, 11:47

Karta przysługuje ojcu i 3 jego dzieciom... pierwszej żonie nie przysługuje i drugiej też nie...
Gość

Napisano: 13 mar 2015, 11:53

drugiej żonie jak najbardziej przysługuje KDR ponieważ jest żoną rodzica , który ma 3 dzieci. W małżeństwie mąż czy żona może nie być rodzicem nawet żadnego dziecka, wystarczy, że jedno z małżonków ma 3 dzieci.
J23

Napisano: 13 mar 2015, 12:35

ja mając podobny przypadek przyjełam wniosek ojca u siebie bo w naszej gminie obecnie zamieszkuje wpisał w nim siebie, obecną żone wszystkie dzieci, te które z nim mieszkają i te z poza naszej gminy - zaznaczając przy nich adres pobytu i że nie wnioskuje o kartę dla nich( nie moge przyznać karty na dzieci które nie mieszkają w naszej gminie). W systemie wprowadziłam wszystkie osoby i przy dzieciach z poza naszej gminy zaznaczyłam "nie zamawiam" kart. Te dzieciaki które mieszkaja poza naszą gminą maja prawo ubiegać się o kartę w swojej gminie bo są członkami rodziny wielodzietnej - u mnie to były pełnoletnie studentki więc złożą wniosek same na siebie, nie wiem jakby to wyglądało przy niepełnoletnich dzieciach jeżeli mieszkają z matką która nie ma trojki dzieci....
pomoc123

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x