Pomóżcie mi bo całkiem zgłupiałam
Na wniosku jest opcja że w wieku do 18 lat albo powyżej 18 lat posiad. zaświadczenie ze szkoły,
a w systemie jest opca dziecko przed ukończeniem 18 lat posiadające zaśw. ze szkoły.
JAK PRZYZNAJECIE?????? DO UKOŃCZENIA 18 LAT CZY ZGODNIE Z OŚWIADCZENIEM
Jeżeli dziecko ukończyło lat 18, a nadal się uczy w szkole średniej bądź wyższej to zaznaczasz opcję "dziecko po ukończeniu 18 r.ż" i obok w okienku gdzie jest wymagana data ważności karty, wpisujesz datę zgodnie z którą będzie ważna karta, mianowicie jeżeli jest to student to data zgodna z zaświadczeniem z uczelni - do końca roku akademickiego, natomiast kiedy jest to uczeń szkoły średniej, wtedy data zgodna z zaświadczeniem ze szkoły (należy pamiętać, że karta w tym przypadku jest ważna do dnia 30 września następującego po końcu roku szkolnego art.11 ust.1 pkt.3)
JA TO WSZYSTKO ROZUMIEM KARTA JEST WAŻNA (należy pamiętać, że karta w tym przypadku jest ważna do dnia 30 września następującego po końcu roku szkolnego art.11 ust.1 pkt.3), ALE DATĘ UKOŃCZENIA SZKOŁY WPISUJĘ 30 WRZESIEŃ CZY 31 SIERPIEŃ na wniosku jeżeli ukończyło 18 lat a jak nie ukończyło to co na wniosku piszę:?: do 18 roku życia , jeśli ma zaśiwadczenie ze szkoły to przyznaję mimo to do 18 roku:?:
ja robie tak.. jezeli dziecko w dniu składania wniosku nie ma 18 lat a ma zaświadczenie ze szkoły ze uczy sie jeszcze to przyznaje kartę do momentu zakonczenia nauki... jak nie mam zaświadczenie to przyznaje do 18 r. życia
Chodzi mi o to co wpisuje we wniosek 31 sierpnia czy 30 września, zaświadczenie ze szkoły potrzebne u mnie pisze oświadczenie te wg wzoru i jeszcze jedno pytanie oświadczenie wypełnia rodzic czy uczeń
Czyli oświadczenie wypełnia uczeń i wpisuje że kończy 31.08.2015 r. o ja w programie wpisuję do 30 września 2015 r. tak i wobec studentów też do 30 wrześńia