Jak robicie-powielanie dokumentów - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 05 paź 2018, 10:37

Zadzwoniłam do ministerstwa, powiedziano mi że jeżeli wszystkie dokumenty są np. we wniosku o 500+, to nie ma sensu a nawet nie powinno się ich powielać. Wystarczy wydrukować dochody i napisać, że komplet dokumentów w teczce nr....o ustalenie prawa do św. wych.
A już na pewno nie drukować PESELI, CBB.
Qcyk
Stażysta
Od: 14 lip 2017, 11:39
Zajmuję się: ŚR/ŚW

Napisano: 05 paź 2018, 10:45

@Qcyk, bo byłoby to:
1. robienie idiotki z logiki
2. uporczywe dla strony
3. robienie idioty z siebie
4. marnotrawstwo
5. działanie na szkodę przyrody
6. wzrost kosztów
7. zajmowanie daremnie miejsca w szafach
8. itd.

@Zofia, i jak tam? :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 05 paź 2018, 10:52

Zofia pisze:To są inne świadczenia i (teoretycznie) inne postępowania - w każdej teczce mamy komplet dokumentów.
To nie ma większego znaczenia - jeśli dokument znajduje się a aktach ORGANU to się go ponownie nie żąda, ani nie trzeba go kserować między teczkami (co oczywiście nie oznacza, że nie można). Organ jest ten sam i do SR i do 500+ i do FA i do 300+ i do KDR - wójt/burmistrz/prezydent.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 05 paź 2018, 10:53

Ja nic, bo nie ja wymyślam wszystko co muszę robić, naprawdę. Osobiście wszystko bym prowadziła w formie elektronicznej, bez wydruków (co już prawie nam się udało osiągnąć przy 300+, ale nie do końca, ale to są inne sprawy).
Nie ma co drzeć szat nad papierologią.
Miłego piątku!
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 05 paź 2018, 10:57

Zofia pisze:A czy przez "dokument" nie należy rozumieć "oryginał dokumentu"?
Nie.

Zofia pisze:Bo jak mam ksero PIT11 w jednej sprawie, to mam to ksero skserować i poświadczyć za zgodność z oryginałem?
Kopia z kopii to nie jest dokument - więc nie. Ale sama po tym widzisz, że kopiowanie tego samego kwitu kilka razy nie ma najmniejszego sensu. Jak masz to masz, raz wystarczy żeby kontrola nie miała się do czego przyczepić.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x