Pani pobierała u nas 500 na podstawie decyzji UW,mąż powrócił do Polski,napisałam pismo o -zakończeniu pracy w Niemczech i wysłałam do UW,Pan pracował do czerwca,Pani ma złożyć nowy wniosek na to dziecko?bo jeśli tak to traci lipiec
nie, na stary okres zasilkowy wystarczy ten, ktory juz zlozyla, wojewoda powinien uchylic swoja decyzje a ty potem wydasz na podstawie tego samego wniosku swoja
a co z wypłatami, za lipiec i sierpień były wypłaty na podstawie decyzji z UW , we wrzesniu okazalo się że decyzzja UW wygasła od lipca, wiec od lipca ja wydałam nasza decyzję, tylko co z tymi wypłatami za lipiec i sierpień???
Witam
Ponawiam pytanie czy bierzecie nowy wniosek?nam po wysłaniu dokumentów do UW została kopia wniosku i dlatego koleżanka ma wątpliwości czy nie wziąść nowego wniosku
nie, strona zlozyla wniosek i ten ma byc rozpatrywany, jak zmienia sie wlasciwosc, bo raz wlasciwy jest wojewoda a raz wojt, to raz wydaje decyzje wojewoda a raz wojt tzn moze nawet byc wiecej razy niz raz:) kolezanka, jesli nie chce rozstrzygac na podstawie kopii wniosku (osobiscie uwazam,ze ma rację, to powinna zazadac od wojewody , aby oryginał został odesłany po tym jak zakończyła się właściwość Wojewody (tak samo jak i my wysylamy oryginał do Wojewody, kiedy to on jest właściwy w sprawie)
Ja kiedyś jak kontaktowałam się z prowadzącą sprawę z UW żeby przesłała mi oryginał wniosku bo nie zachodzi już koordynacja i my jesteśmy organem właściwym to usłyszałam że nie będzie się bawiła w kserowanie i wysyłanie
Tym sposobem ja wysyłam im ksero za zgodność jak zmienia się właściwość i na tej podstawie oni wydają decyzję a sama też wydaje decyzję na podstawie kopii za zgodność kiedy zmienia się właściwość na nas jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ktoś zażądał oryginału.
ja od marszalka kiedys zazadalam oryginalu i mi go odesłal, potem juz zawsze przysyłali z powrotem jak zmienila sie wlasciwosc, z wojewoda to jeszcze nie wiem jak bedzie nie wiem tez, co by bylo gdyby strona złożyła odwołanie od decyzji a my do sko wysłalibyśmy kopie wniosku i dokumentów - może nic, może sko by taki skopiowany wniosek i odwolanie rozpatrzyło, a może nie...