Nasz ośrodek-teren wiejski płacimy równą miesięczną kwotę przez cały okres do 31.10. Sygnity liczy mniej w wakacje, ale modyfikujemy ręcznie plan wypłat, żeby było zgodnie z ustawą, nie patrzymy na tą interpretacje, bo wg naszego radcy jest niezgodna z ustawą, mimo, że muw podtrzymał tą interpretacje
ja płacę jak mówi art. 15 i tym samym jak wylicza program .. w wakacje nie ma dojazdów
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Ośrodki, które płacą zgodnie z ustawą, czyli po równo można pewnie policzyć na palcach jednej ręki. W miastach są szkoły ponadgimnazjalne, więc prawie dojazdów nie ma, gorzej mają te wiejskie ośrodki. ja zrobiłam rozeznanie telefoniczne wokół nas i wszyscy robią jak program wyliczy, czyli bez wakacji, kichają na ręczne liczenie kombinowanie, ja zaczęłam od stycznia po równych kwotach i też się waham, że tylko nasz ośrodek (małopolska) robi równo, zbliżają się wakacje i nawet myślę, czy nie zmieniać decyzji i pomniejszać wakacje, mam sporo dojazdów w zł za zł, choć, wiem, że robię zgodnie z ustawą