Jak robicie z dojazdami? Polegacie na swoich programach czy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 23 cze 2016, 13:55

Jak robicie z dojazdami? Polegacie na swoich programach czy wypłacacie wg wyliczeń zgodnie z ustawą?
GOPS śląskie

Napisano: 23 cze 2016, 21:08

Ja modyfikuję ręcznie plan wypłat, płacę zgodnie z ustawą
Ollaa

Napisano: 24 cze 2016, 12:29

czyli jak robicie o co chodzi??
nknk

Napisano: 24 cze 2016, 21:07

Nasz ośrodek-teren wiejski płacimy równą miesięczną kwotę przez cały okres do 31.10. Sygnity liczy mniej w wakacje, ale modyfikujemy ręcznie plan wypłat, żeby było zgodnie z ustawą, nie patrzymy na tą interpretacje, bo wg naszego radcy jest niezgodna z ustawą, mimo, że muw podtrzymał tą interpretacje
Kasia 123

Napisano: 25 cze 2016, 7:58

ja płacę jak mówi art. 15 i tym samym jak wylicza program :) .. w wakacje nie ma dojazdów
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 27 cze 2016, 9:29

ale w ustawie jest podział na 12 mcy więc chyba w wakacje też powinny być uwzględnione, program mi liczy inaczej czyli nie bierze w wakacje dojazdów
nknk

Napisano: 27 cze 2016, 17:47

Ośrodki, które płacą zgodnie z ustawą, czyli po równo można pewnie policzyć na palcach jednej ręki. W miastach są szkoły ponadgimnazjalne, więc prawie dojazdów nie ma, gorzej mają te wiejskie ośrodki. ja zrobiłam rozeznanie telefoniczne wokół nas i wszyscy robią jak program wyliczy, czyli bez wakacji, kichają na ręczne liczenie kombinowanie, ja zaczęłam od stycznia po równych kwotach i też się waham, że tylko nasz ośrodek (małopolska) robi równo, zbliżają się wakacje i nawet myślę, czy nie zmieniać decyzji i pomniejszać wakacje, mam sporo dojazdów w zł za zł, choć, wiem, że robię zgodnie z ustawą
Maria OPS

Napisano: 28 cze 2016, 7:42

Zgodnie z ustawą, czyli po równo, ręcznie robię plany wypłat
Majka 1978

Napisano: 28 cze 2016, 20:16

My w wakacje nie płacimy
TomekMops

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem