Jak rozpatrujecie wniosek o umorzenie z art. 30 ust. 2? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 06 lis 2014, 14:44

Jak rozpatrujecie wniosek dłużnika o umorzenie z art. 30 ust. 2, gdy przebywa on w ZK?
Nowapa

Napisano: 06 lis 2014, 15:11

Ja występuję do ośrodka pomocy społecznej właściwego miejscowo gdzie znajduje się ZK z wnioskiem o udzielenie pomocy prawnej (druk do wypełnienia przez dłużnika załączam do wniosku). Jak mi przyjdzie dokumentacja z ZK to wtedy robię decyzję odmowną w sprawie umorzenia. Jeżeli dłużnik zwraca się z prośbą o odroczenie terminu spłaty lub o rozłożenie należności na raty to przychylam się pozytywnie, ale do umorzenia nie.
Stella

Napisano: 06 lis 2014, 15:23

ja też nie jestem za umarzaniem ... to nie moje pieniądze jestem za odmową i niech się ewentualnie odwołuje
asiak

Napisano: 06 lis 2014, 15:29

Dzięki Stella. A możesz przesłać mi taki wzór wniosku i druku na [email protected].
Dziękuję z góry.
Nowapa

Napisano: 06 lis 2014, 15:34

a co zrobić z DA który prosi o umorzenie, jest chory na stwardnienie rozsiane, utrzymuje się z ZP i zasiłku stałego?
dagmara111

Napisano: 06 lis 2014, 17:28

asiak pisze:ja też nie jestem za umarzaniem ... to nie moje pieniądze jestem za odmową i niech się ewentualnie odwołuje
ale jaki druk dołączasz dla dłużnika?
Justa84

Napisano: 13 lis 2014, 16:26

miałam taką sytuację że dłużnik miał guza mózgu, był w zolu, orzeczenie o znacznym st na stałe..to mu umorzyliśmy, faktycznie sytuacja zdrowotna nie pozwala na spłatę zaległości , i po za tym miałam kart e ifnormacyją od pracownika socjalnego z wyszczególnieniem dochodów.i że ponosi odpłatnośc za zol i pozostaje mu marna kwota na zakup leków..
olaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x