Jak rozpatrzyć taki pomieszany wniosek :) - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 19 cze 2018, 9:14

Witam, już prawie miesiąc temu pod moja nieobecność pan złożył wniosek o przyznanie karty elektronicznej dla siebie oraz 3 dzieci, z których to jedno dziecko mieszka w innej gminie z poprzednią małżonką, wcześniej nie wydawałem dla tego dziecka karty, ponieważ tak jak w jest w ustawie, trzeba złożyć wniosek o kartę zgodnie z miejscem zamieszkania. Jeszcze żeby było mało
dla 2 dzieci u których była wydana karta tradycyjna, zostało wniesione przyznanie duplikatu. Jeżeli chodzi o załączniki to nie posiadam oświadczeń dla 2 dzieci o karty elektroniczne oraz wniesionej opłaty za duplikaty kart.
Dzwoniłem do tego pana już 3 razy i umawiałem się na poprawę tego wniosku,i zawsze nie ma problemu, pan mówi,że przyjedzie i poprawi ale tylko na słowach się kończy a termin rozpatrzenia wniosku goni :?
Star493
Praktykant
Od: 27 kwie 2018, 8:52
Zajmuję się: Obsługa KDR

Napisano: 19 cze 2018, 9:33

Jeżeli Pani nie zgłosi się w terminie, wniosek należy rozpatrywać dla każdej pozycji osobno. W obsłudze sprawy dla każdej pozycji wniosku należy wprowadzić i zapisać wynik rozpatrzenia. Jeśli dobrze rozumiem dla matki można zgodzić się na przyznanie karty, a dla każdej z pozostałych osób wydać decyzję odmowną. Dla każdej pozycji wniosku decyzję odmowną należy uzasadnić np. wniosek złożony w niewłaściwej gminie lub brak wymaganych dokumentów.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 10 lip 2018, 19:07

Dopiszę się do tego tematu, bo problem podobny. Otóż:
1) rodzic wnioskujący o KDR jest w nowym związku małżeńskim,
2) wnioskodawca nie ma wspólnych dzieci z obecnym małżonkiem, ale dwójkę z pierwszego związku
3) małżonek wnioskodawcy także ma dwójkę dzieci z pierwszego związku
4) dzieci wnioskodawcy mieszkają w innej gminie.
Odmowa na karty dla mieszkańców innej gminy, karty dla reszty? Czy jakieś przekazanie wniosku do tej gminy w zakresie tej dwójki dzieci? Ewentualnie jak rozbić to na dwa wnioski?
iks_ps
Stażysta
Od: 10 lip 2018, 18:39
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x