co oznacza ten artykuł w praktyce, kompletnie nie wiem jak rozumieć art 30 ust 3 ustawy o świadczeniach rodzinnych, może ktoś łaskawy wspomoże koleżankę jakimiś wyrokami lub ładnym tłumaczeniem
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
No właśnie też się tak zastanawiam, bo załóżmy że wydałam decyzję o NP, człowiek nie wpłacił wysłałam upomnienie i tytuł wykonawczy do UW. I jeśli upłynie trzy lata a US wyegzekwuje np. tylko część kasy to co?? Wydaję jakąś decyzję o przedawnieniu należności i piszę o US o wycofanie tytułów?
no właśnie - bo skoro mam obowiązek zaraz jak nie wpłaci wysłać upomnienie a potem TW to przecież skąd te 3 lata
? kompletnie nie wiem o co w tym chodzi, ale sami widzicie że temat jest w sumie to nigdy nie był poruszany (przynajmniej nie pamiętam)
ludzie!!!
otworzyło ten watek 108 osób, a tylko trzy osoby chciały pomóc, co się z nami dzieje? czy naprawdę już nikt nikomu nie chce pomóc w potrzebie?
mnie osobiście tez to od jakiegoś czasu nurtuje i tez o tym myślałam, i tez nie wiem o co chodzi, a może jednak ktoś mądry pomoże?
Ja byłam niedawno na szkoleniu i prowadzący twierdził, że jak się prześle tytuł wykonawczy, to się to nie przedawnia należność, dopóki ten tytuł jest. Nie jestem do końca do tego przekonana, chociaż byłoby to bardzo wygodne dla nas.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
w przypadku bezskutecznej egzekucji występujesz do komornika z zapytaniem na jakim etapie znajduje się sprawa, czy i kiedy dostarczył dłużnikowi tytuł i czy podjął inne czynności, które przerywają przedawnienie