Pan ubiega się o SZO na matkę. Z żoną mają rozdzielność majątkową, nie mieszkają razem. Czy brać ją do składu rodziny??? Czy jest gdzieś w ustawie art. ad. składu rodziny osoby sprawującej opiekę??? Bo ja znalazłam tylko skład rodziny wymagającej opieki.
ja kiedyś pisałam panu odmowę na zdo pan składając dokumenty oprócz tych co miał złożyć przedłożyć złożył właśnie rozdzielność, a wiedziałam że żona ma spółkę to go wezwałam do złożenia zusów , dochodów żony vatów i tak dalej a ten chyba myślał że jak do tych papierów złoży tę rozdzielność to mu się upiecze, a ja sobie wygrzebałam ten wyrok i radca mi potwierdził że rozdzielność nie ma zastosowania do naszych ustaw
Wskaż mi art. naszej ustawy mówiący o tym, że przy ust. prawa do zdo czy śp brane jest pod uwagę kryterium dochodowe. Jeżeli osoba nie pracuje i zajmuje się niepełnosprawnym członkiem rodziny to wg mnie fakt milionów na koncie żony nie jest mi do niczego potrzebny. Inna sprawa w przypadku SZO.
a ja się z tobą nie zgodzę bo jest jeszcze cos takiego jak osoba współpracująca i to że ktoś nie pracuje zawodowo nie jest zatrudniony nie znaczy ze nie współpracuje z małżonkiem, a poza tym nasz pan miał tez swoją spółkę, jak chcesz to przyznaj takim bogolom świadczenia ja nie będę bo to jest czyste wyłudzenie pieniędzy