pismo z cas jest żeby nie weryfikować i teraz mocne słowa
bo pracują nad ulepszeniem systemu
system nie wszedł w życie tak na prawdę, nikt z nas nawet raz nie otrzymał odp z MEN a już ulepszają
no istne jaja
jasiak pisze:pismo z cas jest żeby nie weryfikować i teraz mocne słowa
bo pracują nad ulepszeniem systemu
system nie wszedł w życie tak na prawdę, nikt z nas nawet raz nie otrzymał odp z MEN a już ulepszają
no istne jaja
a najlepsze, że jak byłam na śmiesznej konferencji 300+ to minister i wojewoda na pytania o SIO odpowiadali, że wszystko działa, jest ok itd..... wymyślamy jakieś problemy....
Oni nie wiedzą na jakim świecie żyją.....
A co robicie w przypadku wniosku złożonego poprzez bankowość elektroniczną, gdzie w adresie zamieszkania jest miejscowość z waszej gminy, a w adresie szkoły u dziecka 10letniego szkoła w woj. mazowieckim. Wzywacie do wyjaśnienia?
Ja w takim przypadku dzwonię i pytam. Okazuje się, że najczęściej adres wnioskodawcy zaciąga się z banku i jest to adres zameldowania A nie zamieszkania. Jak ktoś udzieli mi informacji przez tel i przyjdzie poprawić wniosek to ok, a jeśli nie to wysyłam wezwanie
czy u was we wnioskach elektronicznych w przypadku gdy dziecko chodzi do technikum/liceum w rubryce rodzaj szkoły macie dotychczasowa szkoła ponadgimnnazjalna, z wyjątkiem szkoły policealnej i szkoły dla dorosłych?
Bierzecie jakieś oświadczenie/zaświadczenie o dokładnej nazwie szkoły?
i co w sytuacji gdy adres szkoły to drugi koniec Polski? żądacie wyjaśnień?