Dzień dobry,
czy istnieje jakaś możliwość, sprawdzenia, że wnioskodawca opłacił podane wydatki ?
Mieszkanie wynajęte od osoby prywatnej(dom w zabudowie wielorodzinnej) zarządca budynku od wynajmujących pobiera tylko czynsz, resztę wydatków(śmieci, ścieki, woda) wynajmujący płacą sami do różnych instytucji.
Wiem z Urzędu Gminy, że występuje zaległość za śmieci. Czy mogę wezwać wnioskodawcę do przedstawienia dowodów wpłat za przedstawione wydatki ?
Pyt. 2. jeśli okaże się, że woda i ścieki są zapłacone to czy nieopłacone śmieci mogę pominąć przy podliczaniu wydatków?
jak sprawdzić czy wydatki zostały poniesione
-
- Stażysta
- Zajmuję się: GK, DM, DE
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Re: jak sprawdzić czy wydatki zostały poniesione
Na ostatnim szkoleniu mówiono, że bierzemy pod uwagę wydatki ponoszone - nie koniecznie opłacone...monstera pisze:Dzień dobry,
czy istnieje jakaś możliwość, sprawdzenia, że wnioskodawca opłacił podane wydatki ?
Mieszkanie wynajęte od osoby prywatnej(dom w zabudowie wielorodzinnej) zarządca budynku od wynajmujących pobiera tylko czynsz, resztę wydatków(śmieci, ścieki, woda) wynajmujący płacą sami do różnych instytucji.
Wiem z Urzędu Gminy, że występuje zaległość za śmieci. Czy mogę wezwać wnioskodawcę do przedstawienia dowodów wpłat za przedstawione wydatki ?
Pyt. 2. jeśli okaże się, że woda i ścieki są zapłacone to czy nieopłacone śmieci mogę pominąć przy podliczaniu wydatków?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: GK, DM, DE
- Kontakt:
Re: jak sprawdzić czy wydatki zostały poniesione
Dziękuję za odpowiedź.
A czy pobieracie od wnioskodawców potwierdzenia opłat jeśli nie są opłacane do zarządcy budynku ?
A czy pobieracie od wnioskodawców potwierdzenia opłat jeśli nie są opłacane do zarządcy budynku ?
Oprócz jak sprawdzić czy wydatki zostały poniesione - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Informacja o przyznaniu dm
liczę sama może ktoś w programie sprawdzić DM
tj d.m.
pytanie w sprawie DM
pomoc
Dochód z ostatnich 3 miesięcy
Proszę o sprawdzenie wyliczenia DM
czynsz
DM na konto wnioskodawcy
wydatki -pomocy
Pomocy - Cena 1kWh
zasiłek chorobowy
Powierzchnia użytkowa- powiedźcie czy dobrze myślę.
Wydatek związany z domofonem
tytuł prawny
śmierć wnioskodawcy