Jak to jest
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: Jak to jest
Ale nawet bez kombinowania - stary kocioł bezklasowy był i już go nie ma, zezłomowany, jest papier. Nowy kocioł gazowy został zainstalowany i jest na to faktura, dodatkowo do tego instalacja kotła klasy 4 lub 5. W CEEB wpisane oba nowo uruchomione źródła. Wszystko zgodnie z prawdą, starego kotła nie ma, nowy jest odpowiedniej klasy. Należy się dofinansowanie? Po mojemu tak, ale w sumie do niedawna myślałem że data stempla pocztowego jest datą wystarczającą do zachowania terminu we wszystkich przypadkach.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Minister Ci napisał w poradniku, że dla nich jak ktoś ma kocioł gazowy i inne źródło to gazowy jest w domyśle głównym i tak trzeba podchodzić. Ale to se uważanie Ministra.roriyok pisze: 08 gru 2022, 12:14 Ale nawet bez kombinowania - stary kocioł bezklasowy był i już go nie ma, zezłomowany, jest papier. Nowy kocioł gazowy został zainstalowany i jest na to faktura, dodatkowo do tego instalacja kotła klasy 4 lub 5. W CEEB wpisane oba nowo uruchomione źródła. Wszystko zgodnie z prawdą, starego kotła nie ma, nowy jest odpowiedniej klasy. Należy się dofinansowanie? Po mojemu tak, ale w sumie do niedawna myślałem że data stempla pocztowego jest datą wystarczającą do zachowania terminu we wszystkich przypadkach.
Prawda taka, że strona może powiedzieć, że gaz za drogi i wraca do węgla.
Ja ludziom mówię, że pojedziemy sprawdzić czy piec używany i większość dyskusji na tym etapie się kończy, ale prawda taka, że może się i zdażyć że ktoś nam pawdę oświadcza

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
No poradnik Ministerstwa prawie mnie przekonuje, ale co na to wyższa instancja / Pan M. ? 

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja nie polegam na Panu M. od czasu jak zmienił zdanie ze szkolenia na szkolenie po pytaniu jednej z moich koleżanek.roriyok pisze: 08 gru 2022, 12:25 No poradnik Ministerstwa prawie mnie przekonuje, ale co na to wyższa instancja / Pan M. ?![]()
Patrz oświadczenie strony i CEEB, a jak masz wątpliwości to jedziesz zobaczyć.
Nic innego nie wymyślisz.
Oprócz Jak to jest - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Dodatek dla podmiotów wrażliwych
nie mieszka
dodatek elektryczny
kasa na weglowy
wniosek o DW
Nowy adres
Dodatek osłonowy po terminie
Dodatek gazowy
informacja o pozostawieniu bez rozpoznania
do kiedy rozpatrzenie wniosków o DW
osłonowy w 2023
Decyzja czy informacja :)