jak to zakończyć

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
kasia7

jak to zakończyć

Post autor: kasia7 »

1) 16.12.2013 wezwanie na wywiad - odebrała matka
2) nie zgłosił się , 20.01.2014 wszczęcie postępowania o uznaniu za uchylającego - odebrała matka
3) do komornika o ustalenie 50% , nie płaci
4) 05.03.2014 decyzja o uznaniu za uchylającego - 2xawizo
i teraz utknęło, nie wiem co teraz z tym zrobić po takim czasie, czy pismo do komornika o ustalenie adresu? OWW nie przysłało wniosku o podjęcie działań w związku z okresem 2014/15. Pomóżcie....z tego co słyszałam to możliwe że znów siedzi w ZK
Olga1000

Re: jak to zakończyć

Post autor: Olga1000 »

Skoro wydałaś decyzję o uznaniu za uchylającego która została doręczona (awizo też traktuję jako doręczenie) to nie pozostaje nic innego jak skierowanie wniosku do prokuratury. Prokurator dalej pociągnie sprawę, jak dłużnik siedzi to umorzą albo połączą sprawę no nie wiem.... Ty na pewno teraz musisz sprawę skierować do prokuratury.
kasia7

mimo że po takim czasie od wydania decyzji mam wysłać do prokuratury i starostwa? nic wcześniej już nie ustalać?
anulkka

Post autor: anulkka »

mi się wydaje podobnie, powinnaś wystosować wniosek do prokuratury....
jak odpiszą że siedzi to dla pewności jeszcze wniosek do ZK o udostępnienie danych
kasia7

ok, dzięki
Olga1000

Post autor: Olga1000 »

Ewentualnie napisz jeszcze do komornika czy wpłacał 50%, bo minęło conajmniej 6 m-cy od ostatniej informacji (teoretycznie mógł wpłacać). Jak dostaniesz info, spokojnie do prokuratury pisz.
kasia7

a nawet jak wpłacał, to decyzja o umorzeniu?
kasia7

o umorzeniu decyzji o uchylaniu się?
kasia7

może ktoś jeszcze mi odp?
ODPOWIEDZ