jak to zakończyć
jak to zakończyć
1) 16.12.2013 wezwanie na wywiad - odebrała matka
2) nie zgłosił się , 20.01.2014 wszczęcie postępowania o uznaniu za uchylającego - odebrała matka
3) do komornika o ustalenie 50% , nie płaci
4) 05.03.2014 decyzja o uznaniu za uchylającego - 2xawizo
i teraz utknęło, nie wiem co teraz z tym zrobić po takim czasie, czy pismo do komornika o ustalenie adresu? OWW nie przysłało wniosku o podjęcie działań w związku z okresem 2014/15. Pomóżcie....z tego co słyszałam to możliwe że znów siedzi w ZK
2) nie zgłosił się , 20.01.2014 wszczęcie postępowania o uznaniu za uchylającego - odebrała matka
3) do komornika o ustalenie 50% , nie płaci
4) 05.03.2014 decyzja o uznaniu za uchylającego - 2xawizo
i teraz utknęło, nie wiem co teraz z tym zrobić po takim czasie, czy pismo do komornika o ustalenie adresu? OWW nie przysłało wniosku o podjęcie działań w związku z okresem 2014/15. Pomóżcie....z tego co słyszałam to możliwe że znów siedzi w ZK
Re: jak to zakończyć
Skoro wydałaś decyzję o uznaniu za uchylającego która została doręczona (awizo też traktuję jako doręczenie) to nie pozostaje nic innego jak skierowanie wniosku do prokuratury. Prokurator dalej pociągnie sprawę, jak dłużnik siedzi to umorzą albo połączą sprawę no nie wiem.... Ty na pewno teraz musisz sprawę skierować do prokuratury.
mimo że po takim czasie od wydania decyzji mam wysłać do prokuratury i starostwa? nic wcześniej już nie ustalać?
mi się wydaje podobnie, powinnaś wystosować wniosek do prokuratury....
jak odpiszą że siedzi to dla pewności jeszcze wniosek do ZK o udostępnienie danych
jak odpiszą że siedzi to dla pewności jeszcze wniosek do ZK o udostępnienie danych
Ewentualnie napisz jeszcze do komornika czy wpłacał 50%, bo minęło conajmniej 6 m-cy od ostatniej informacji (teoretycznie mógł wpłacać). Jak dostaniesz info, spokojnie do prokuratury pisz.
Oprócz jak to zakończyć - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
koszty postepowania
praca magisterska
dł. z ZK-wywiad
Upomnienie za okres 2012/2013
Wzór upomnienia Sygnity
dłuznik chce oskarzyć wierzycielke
zwrot dec.
zawieszenie postępowania
prosze o podpowiedź
pieczątka z orzełkiem
Pytania o upomnienia
raty dla dłużników
czy składać wniosek o ściganie i zatrzymanie prawa jazdy??
CO W TAKIEJ SYTUACJI?
czy się zmieniło
dłużnik ma zasiłek stały - czy aktywizować