jak to zrobić w SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 16 gru 2016, 10:24

Mam w programie zwrot do zrobienia ZR od kwietnia 2016 r. Babka nie zgłosiła pracy. Od kwietnia powinna mieć zł/zł czy jakoś w programie można wprowadzić wstecz aby program ustalił wysokość tego zwrotu? Jeżeli wiecie to proszę o wskazówki.
Ewaa

Napisano: 16 gru 2016, 11:03

były juz takie posty.
To odpowiedź z hd sygnity:

Treść rozwiązania:
Jeśli ma miejsce sytuacja, że osoba zgłosiła uzyskanie dochodu dopiero w jakimś czasie od uzysku np. w kwietniu, ze dochód uzyskany został w styczniu w takiej sytuacji można:

1. Zarejestrować wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmiana sytuacji życiowej z datą złożenia wstecz (z miesiąca w którym uzyskano dochód). System utworzy w decyzji zmieniającej obliczenia od miesiąca następnego po miesiącu uzyskania. Kierując się oknem "Obliczenia dla przekroczonego kryterium" (jest w nim zakładka kwoty wypłacone) na różnicę kwot dla poszczególnych świadczeń należy zrobić decyzję żądającą zwrotu z decyzji pierwotnej. W planie wypłat decyzji zmieniającej kwoty za miesiące, za które wypłacono świadczenia w pełnej wysokości się wyzerują.

lub

2. Dodać dochód uzyskany do wniosku pierwotnego przez Administracja> Pakiet narzędziowy Modyfikacja danych wniosku. Po wprowadzeniu właściwego okresu uzyskania dochodu można utworzyć decyzje zmieniającą jako Decyzja z decyzja od miesiąca następnego po miesiącu uzyskania wniosku. Kierując się oknem "Obliczenia dla przekroczonego kryterium" (jest w nim zakładka kwoty wypłacone) na różnicę kwot dla poszczególnych świadczeń należy zrobić decyzję żądającą zwrotu z decyzji pierwotnej. W planie wypłat decyzji zmieniającej kwoty za miesiące, za które wypłacono świadczenia w pełnej wysokości się wyzerują.

Wykorzystanie narzędzia modyfikacji wniosku do wprowadzenia dochodu uzyskanego/ zalecamy tylko i wyłącznie dla takich przypadków.

Tworząc żądanie zwrotu z decyzji pierwotnej system podpowie pełna kwotę jaka była wypłacona należy ją ręcznie zmodyfikować na różnicę między kwotą wypłaconą a kwotą z obliczeń dla każdego świadczenia.
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Napisano: 16 gru 2016, 11:12

Dziękuję bardzo, nie miałam do tej pory zwrotu w oparciu o zł/zł i nie zwróciłam uwagi na ten post. Jeszcze raz dziękuję.
Ewaa

Napisano: 16 gru 2016, 15:00

Hmm próbowałem tej metody, ale rozpoczęcie roku mam wyzerowane we wrześniu a w pozostałych miesiącach mam po 2 z groszem do wypłaty :( Co robię źle? Albo jak to zrobić aby było dobrze? :?
ugabuga

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x