jak ugryźć nienależnie WYPŁACONE świadczenie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 sie 2016, 9:39

Witam
jeden z wniosków niedochodowych został u nas z winy pracownika wprowadzony jako dochodowy, w związku z czym Pani otrzymała świadczenie za 4 miesiące a powinna była za 2. Pani do nas sama przyszła i powiedziała, że za dużo pieniędzy dostała. Nie są to nienależnie pobrane świadczenia bo to z naszej winy. Nie wiem teraz pod co to podpiąć, bo wydaje mi się, że pod art. 25 na pewno nie. Pani pieniądze już wpłaciła, wiem że będę musiała dopłacić odsetki - tylko problem mam co wpisać we wszczęcie postępowania i w uchylenie decyzji (jakie artykuły).
małemiasto
Stażysta
Od: 17 cze 2016, 9:53
Zajmuję się:

Napisano: 03 sie 2016, 12:48

małemiasto pisze:Witam
jeden z wniosków niedochodowych został u nas z winy pracownika wprowadzony jako dochodowy, w związku z czym Pani otrzymała świadczenie za 4 miesiące a powinna była za 2. Pani do nas sama przyszła i powiedziała, że za dużo pieniędzy dostała. Nie są to nienależnie pobrane świadczenia bo to z naszej winy. Nie wiem teraz pod co to podpiąć, bo wydaje mi się, że pod art. 25 na pewno nie. Pani pieniądze już wpłaciła, wiem że będę musiała dopłacić odsetki - tylko problem mam co wpisać we wszczęcie postępowania i w uchylenie decyzji (jakie artykuły).
Tylko źle przelew zrobiliście czy decyzja wydana też na pierwsze dziecko? Jak wnioskowała tylko na drugie, a zweryfikowaliście jej dochód i jej się należy na pierwsze to chyba prościej żeby wniosek podmienić gdzie składa też na pierwsze niż robić nienależnie pobrane.
Gość

Napisano: 03 sie 2016, 14:14

Wniosek złożony był tylko na drugie dziecko ponieważ pierwsze w maju kończyło 18 lat. Ta rodzina śmiało przekracza kryterium. Mi się wydaje, że pracownik, który wprowadzał wniosek zignorował monity o tym, że brak wprowadzonego dochodu i mimo to zatwierdził wniosek jako złożony na pierwsze dziecko. Nie mam pojęcia wogule jak to możliwe ale wygląda to tak, jakby sygnity przyjęło, że dochody są zerowe i przyznało dziecku na które wnosili do końca września 2017r. Albo jest coś jeszcze namieszane we wniosku ale ja tego nie widzę - przetrzepałam go litera po literze. Mój błąd, że nie sprawdziłam a podpisałam decyzję i puściłam kasę.
małemiasto
Stażysta
Od: 17 cze 2016, 9:53
Zajmuję się:

Napisano: 19 sie 2016, 10:30

miałam taką samą sytuacje Pani podpisała zgodę na zmianę dec. zmieniliśmy ją przyznając tylko na 2 dziecko następnie zrobiliśmy jej NP które rozłożyliśmy na raty a odsetki umorzyliśmy
anula11

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x