Jak usunąc wywiad ? - Problemy techniczne z oprogramowaniem

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 10 kwie 2015, 14:22

Przez przypadek dodałam wywiad (coś wcisnęłam) przeglądając teczkę rodziny, teraz nie moge go usunąć. Wyświetla mi się komunikat,że mogą zrobić to dwie osoby wciskając jednocześnie "dokumenty do usunięcia" w głównym oknie pomost std. tylko,że ja tam takiego hasła nie widzę. Czy jest możliwe,że jest ono widoczne tylko z pozycji administratora? Tylko jak wtedy możemy jednocześnie wcisnąć to hasło. Może ja źle widzę. Bardzo proszę o pomoc.
Marynia

Napisano: 10 kwie 2015, 16:35

Niekoniecznie trzeba mieć rolę Administratora, ale trzeba mieć nadane uprawnienie do potwierdzenia że dokument nie stanowi materiału dowodowego. Takie uprawnienie muszą mieć dwie osoby, ale nie muszą tego robić "jednocześnie" (na pewno w treści komunikatu który otrzymałaś nie było takiego sformułowania).
Szczegóły tu: https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 82015-1423
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 13 kwie 2015, 15:48

Dziękuję bardzo za podpowiedź może jakoś zaradzę. Nie miałam dzisiaj czasu żeby do tego zajrzeć. :D
Marynia

Napisano: 30 kwie 2015, 15:15

Trzeba też utworzyć drugie konto, które nie będzie liczone w zbiorze centralnym i sprawozdawczości i które będzie miało uprawnienie do oznaczania dokumentu jako niebędącego dowodem, aby nikomu głowy nie zawracać.
Adm_Muminek

Napisano: 30 kwie 2015, 15:28

Adm_Muminek pisze:Trzeba też utworzyć drugie konto, które nie będzie liczone w zbiorze centralnym i sprawozdawczości i które będzie miało uprawnienie do oznaczania dokumentu jako niebędącego dowodem, aby nikomu głowy nie zawracać.
Pamiętaj że fakt, kto i kiedy potwierdził że dokument nie stanowi dowodu w sprawie, jest rejestrowany w Pomoście i jak przyjdzie kontrola to może chcieć mieć do tego wgląd. Zatem zalecam ostrożność w stosowaniu tego typu ominięcia wymogów Ministerstwa.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 11 maja 2015, 13:56

Nawet takie informacje Pomost zapisuje! W której tabeli to jest?
Gość

Napisano: 12 maja 2015, 8:56

W dzienniku zdarzeń.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x