Jak uzyskać adres dłużnika gdy znam tylko dane pełnomocnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 28 cze 2023, 14:08

Cześć, dłużnik wyprowadził się do innej gminy, ale nie znam jego adresu. Napisałem do komornika o podanie aktualnych danych adresowych, ale w odpowiedzi otrzymałem tylko info że dłużnik ma pełnomocnika i podał jego dane oraz że tam kieruje korespondencję. Jak uzyskać dane o adresie od pełnomocnika???
OPS84
Stażysta
Od: 27 mar 2017, 9:16
Zajmuję się: ŚR/FA/dodatki paliwowe/zaśw. czyste powietrze

Napisano: 28 cze 2023, 16:38

OPS84 pisze:
28 cze 2023, 14:08
Cześć, dłużnik wyprowadził się do innej gminy, ale nie znam jego adresu. Napisałem do komornika o podanie aktualnych danych adresowych, ale w odpowiedzi otrzymałem tylko info że dłużnik ma pełnomocnika i podał jego dane oraz że tam kieruje korespondencję. Jak uzyskać dane o adresie od pełnomocnika???
Moim zdaniem(!): Jeżeli dłużnik nie podał Ci nowego adresu zamieszkania, to pisząc pismo w oznaczeniu strony wpisujesz znany Ci adres zamieszkania. Zakładam, że dłużnik otrzymał wcześniej jakiekolwiek pismo, więc powinien być pouczony co do tego, że ma obowiązek zgłaszać zmiany miejsca zamieszkania.
Korespondencję kieruj do pełnomocnika, a OWD według starego adresu zamieszkania. Jeżeli po odebraniu przez pełnomocnika korespondencji (zawierającej pouczenie o zgłaszaniu zmian adresu zamieszkania) nie otrzymasz informacji na temat nowego adresu, to traktuj to tak, jakby nie było zmiany. To jest obowiązek strony.
MartynaMOPS
Praktykant
Od: 10 maja 2023, 16:10
Zajmuję się: kadry, ZI, KRPA, FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x