możecie mi podpowiedzieć na jaki art. naszej ustawy mogę się powołać we wniosku o ustalenie przedstawiciela dla osoby nieobecnej?
czy przed wysłaniem do sądu wniosku muszę też wystąpić do komornika?
ja przerobiłam taki. Cofneli mi, tylko dlatego, że nie przesłałam w oryginale upoważnienia burmistrza. Wezwali do uzupełnienia tego braku i czekam.
Może sie przydać
Komornik przesłał info, byśmy napisali wniosek by mógł zrobić wszczęcie z egzekucji nieruchomości. Napisaliśmy do niego wniosek i odpisał, że nie ma kontaktu i trzeba ustanowić kuratora. Pomimo tego, że kiedyś robiło się to do dostarczania decyzji i fa już nie musi tego robić, wniosek napisaliśmy by nam komornik nie zarzucił niczego, bo faktycznie on tego nie może zrobić, tylko wierzyciele. Komornik dał info gdzie to wysłać nawet na jaki sąd napisałam wniosek, bo co mi tam szkodzi. Podczepiłam korespodencję z komornikiem całą w tej sprawie oraz wydruk zadłużenia u nas. Nie podawałam nikogo do reprezentowania go, choć kiedyś podawali osoby, które mogą być takimi kuratorami do doręczeń. Niech sąd kombinuje. Odpisali mi tylko o tych brakach z upowaznieniem. Przesłałam upowaznienie i czekam. nikt nie może zarzucić, że nie zrobiliśmy wszystkiego by odzyskać zadłużenie od dłużnika. Nie rozpisywałam się kompletnie Max 5zdań do Sądu.