jak właściwie powinno być - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 20 lis 2014, 14:55

cytuję program pomoc państwa w zakresie dożywiania w pkt V.1
"- w formie posiłku, świadczenia pieniężnego na zakup posiłku lub żywności albo świadczenia rzeczowego w postaci produktów żywnościowych"
czyli możemy przyznać pomoc w formie
1. posiłku
2. świadczenia pieniężnego na zakup posiłku lub żywności
3. świadczenia rzeczowego w postaci produktów żywnościowych
Moje pytania
- czy w danym miesiącu (np grudzień) można przyznać klientowi tylko jedną z tych form.
- czy prawidłowym jest przyznanie (np w grudniu) temu samemu klientowi pomocy w formie posiłku oraz dać mu (w grudniu) świadczenie rzeczowe w postaci produktów żywnościowych.
czy prawidłowe jest interpretowanie tego zapisu "- w formie posiłku, świadczenia pieniężnego na zakup posiłku lub żywności albo świadczenia rzeczowego w postaci produktów żywnościowych" tak że przyznaję klientowi pomoc w formie posiłku albo świadczenia pieniężnego albo świadczenia rzeczowego
Bardzo ciekawi mnie Wasze zdanie na ten temat
Z okazji DNIA PRACOWNIKA SOCJALNEGO życzę wytrwałości - hej
a tak na marginesie - gdyby PKW zleciła policzenie głosów pracownikom socjalnym to znając ich zaangażowanie i bezinteresowność już by to było skończone - hej
PKW

Napisano: 20 lis 2014, 15:39

Nasunęła mi się taka myśl, "przecinek" czytamy i rozumiemy jako literę "i" więc może tak powinniśmy rozumieć ten zapis:
"w formie posiłku i świadczenia pieniężnego na zakup posiłku lub żywności albo świadczenia rzeczowego w postaci produktów żywnościowych"
ANAW

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem