Jak wprowadzacie informację z innej gminy -SYGNITY

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
GigaB.
Stażysta
Zajmuję się: śR-FA-500+
Kontakt:

Jak wprowadzacie informację z innej gminy -SYGNITY

Post autor: GigaB. »

czy możecie powiedzieć krok po kroku jak wprowadzacie informację z innej gminy gdy ktoś się przeprowadził? I z jakim nr czy waszym czy tamtym?
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Re: Jak wprowadzacie informację z innej gminy -SYGNITY

Post autor: Alalala »

Najpierw musisz wprowadzić wniosek - wprowadzasz normalnie jako nowy wniosek, tylko w zakładce jakiejś (chyba dane wpłynięcia wniosku) wybierasz tamten OPS, a u dzieciaczka wpisujesz do kiedy było tam pobierane. Później normalnie kwalifikujesz i wystawiasz decyzję - przed zatwierdzeniem modyfikujesz i tam też w którejś zakładce ustawiasz tamten OPS. Zatwierdzasz z tamtym numerem i datą.
sylwiasz
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: sylwiasz »

nie wiem tylko jak zatwierdzić z tamtym nr i datą nie mam opcji zmiany nr albo nie wiem gdzie może ktoś podpowiedzieć
marzenasaw
Referent
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

Alalala pisze: 04 lut 2020, 12:30 Najpierw musisz wprowadzić wniosek - wprowadzasz normalnie jako nowy wniosek, tylko w zakładce jakiejś (chyba dane wpłynięcia wniosku) wybierasz tamten OPS, a u dzieciaczka wpisujesz do kiedy było tam pobierane. Później normalnie kwalifikujesz i wystawiasz decyzję - przed zatwierdzeniem modyfikujesz i tam też w którejś zakładce ustawiasz tamten OPS. Zatwierdzasz z tamtym numerem i datą.

wystawiasz decyzję?
Alalala
Inspektor
Kontakt:

Tak. W Sygnity jest opcja "wystaw decyzję", nie ma opcji "wystaw informację". Jak dostajesz papierową informację to żeby zrobić wypłaty to trzeba ją w systemie zrobić.
marzenasaw
Referent
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

Chodzi mi o to, że fizycznie nie wstawiasz swojej decyzji, tylko ją zatwierdzasz i nanosisz wypłaty, nic poza tym. Bazujesz na inf z poprzedniego ośrodka.
Alalala
Inspektor
Kontakt:

Tak - wpisuję ich decyzję w program
ODPOWIEDZ