Jak wygląda koniec ZA rozliczenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 05 mar 2009, 11:40

Mam pytanie ,czy już porozliczaliście zaliczkę bo ja nadal nie mam czasu żeby do tego przysiąść. Jak to ma wygladać pismo ,że zakończono wypłatę ile wypłacono czy poparte jakimiś wydrukami z ksiegowości ? proszę podpowiedzcie jak to najprościej zrobić!
~jowi

Napisano: 05 mar 2009, 11:46

ja to zrobiłam w formie pisma do komornika, 1. kwota wypłaconych zaliczek za okresy zasiłkowe;
2. kwota należności dłuznika;
3. kwota zwrotu należności przez dłuznika;
4. stan należności na koniec listopada 2008
~zoja

Napisano: 11 mar 2009, 12:05

Ja zaczęłam właśnie dopiero teraz weryfikację. Napisałam do komornika pismo w tych sprawach, w których niezgadzała mi się kwota należności dłużnika z zaświadczenia o bezskuteczności potrzebnego do FA. Teraz sprawdzam zaświadczenia ze szkół. Powiedzcie mi czy jak dziecko ma zaświadczenie, że jest studentem w roku akademickim 2008/2009 to zaliczka nie należała mu się za wrzesień?
~Monika

Napisano: 11 mar 2009, 21:03

jak dobrze ze ktos sie zglosil myslalam ze sama jestem z tym rozliczeniem, boje sie ze kontrola sie dowali , ze powinno byc rozliczone do konca 2008.
~aga 79

Napisano: 24 kwie 2009, 16:30

A można byłoby prosić wzór pisma gdzie nie zgadza sie zaliczka alimencyjna bo mi się u jednej osoby tylko nie zgadza??
~xxx

Napisano: 26 kwie 2009, 18:34

no wlasnie ja tez nie zrobilam tego w tamtym roku, myslicie ze to nie za pozno? i mozna jeszcze wyslac?
~ula

Napisano: 27 kwie 2009, 10:38

jak piszecie do komornika o wystawienie zaświadczenia o przebiegu egzekucji to na jaki art. sie powołujeci
~gosia

Napisano: 28 kwie 2009, 16:21

a gdzie jest napisane że trzeba rozliczać zaliczkę, jak rozliczać, po co? Komornik nas o nic takiego nie prosił? Przecież wszystkie nasze decyzje trafiły do komornika. On te wszystkie informacje posiada!
~Alicja

Napisano: 29 kwie 2009, 16:18

Też się zastanawiam jakie rozliczenie. Może nie jestem zbyt dobrze zorientowana, bo zaliczkę dostałam w spadku ale jak byłam na szkoleniu to babeczka mówiła, że nie robimy nic ponadto, co było robione co kwartał.
lusia
luśka
Praktykant
Od: 14 kwie 2009, 16:29
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2009, 16:47

Ja \"dostałam\" zaliczkę do rozliczenia jak już jej nie było-pracuję od grudnia 2008r. Miałam zrobić jej rozliczenie i zrobiłam. Tylko w jednym przypadku mam problem. Nie zgadza mi się kwota zadłużenia (u mnie dużo większa). Podobno komornik zajął jakąś nieruchomość. Jak i gdzie to mogę sprawdzić?
~***

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x