Mam pytanie ,czy już porozliczaliście zaliczkę bo ja nadal nie mam czasu żeby do tego przysiąść. Jak to ma wygladać pismo ,że zakończono wypłatę ile wypłacono czy poparte jakimiś wydrukami z ksiegowości ? proszę podpowiedzcie jak to najprościej zrobić!
ja to zrobiłam w formie pisma do komornika, 1. kwota wypłaconych zaliczek za okresy zasiłkowe;
2. kwota należności dłuznika;
3. kwota zwrotu należności przez dłuznika;
4. stan należności na koniec listopada 2008
Ja zaczęłam właśnie dopiero teraz weryfikację. Napisałam do komornika pismo w tych sprawach, w których niezgadzała mi się kwota należności dłużnika z zaświadczenia o bezskuteczności potrzebnego do FA. Teraz sprawdzam zaświadczenia ze szkół. Powiedzcie mi czy jak dziecko ma zaświadczenie, że jest studentem w roku akademickim 2008/2009 to zaliczka nie należała mu się za wrzesień?
a gdzie jest napisane że trzeba rozliczać zaliczkę, jak rozliczać, po co? Komornik nas o nic takiego nie prosił? Przecież wszystkie nasze decyzje trafiły do komornika. On te wszystkie informacje posiada!
Też się zastanawiam jakie rozliczenie. Może nie jestem zbyt dobrze zorientowana, bo zaliczkę dostałam w spadku ale jak byłam na szkoleniu to babeczka mówiła, że nie robimy nic ponadto, co było robione co kwartał.
Ja \"dostałam\" zaliczkę do rozliczenia jak już jej nie było-pracuję od grudnia 2008r. Miałam zrobić jej rozliczenie i zrobiłam. Tylko w jednym przypadku mam problem. Nie zgadza mi się kwota zadłużenia (u mnie dużo większa). Podobno komornik zajął jakąś nieruchomość. Jak i gdzie to mogę sprawdzić?