Jak zrobić wywiad, kiedy nie wiem, gdzie mieszka dłużnik? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 27 mar 2018, 11:44

Witam serdecznie!

Jestem nowym użytkownikiem portalu. Prosiłbym o pomoc z następującej kwestii.
Muszę przeprowadzić wywiad ustalający dochody dłużnika itd.. Nie znam jednak jego adresu zamieszkania. Był zameldowany w mojej gminie (już nie jest). Sprawdziłem nie mieszka już tam. Nie ma żadnej innej informacji na jego temat. Co zrobić w takiej sytuacji?
Z góry dziękuję za pomoc!
Jacek Manik
Praktykant
Od: 27 mar 2018, 11:39
Zajmuję się: Fundusz Alimentacyjny

Napisano: 27 mar 2018, 12:38

Napisz pisemko do Komisariatu Policji o ustalenie adresu dłużnika alimentacyjnego.
św-pomoc
Referent
Od: 17 wrz 2017, 17:59
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 27 mar 2018, 15:40

Dziękuję za ta radę. Dopytam jeszcze bo tego się spodziewam. Jak nawet policja nie ustali, gdzie on przebywa to co wtedy zrobić? Co zrobić z wywiadem?
Jacek Manik
Praktykant

Napisano: 28 mar 2018, 9:57

Spamuję wiem... ale na prawdę mam z tym problem. Czy ktoś może miał taką sytuację? Co robić? Proszę o pomoc.
Jacek Manik
Praktykant

Napisano: 28 mar 2018, 10:20

przede wszystkim to co to ma byc za wywiad , na czyje potrzeby i ty jako kto masz go zrobic ? :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 28 mar 2018, 11:25

Jeżeli chodzi ci o wezwanie dotyczące przeprowadzenia wywiadu alimentacyjnego i nie znasz adresu to faktycznie możesz zwrócić się do Policji, lub , a przede wszystkim do Komornika Sądowego o ustalenie aktualnego miejsca pobytu dłużnika powołując się na art. 1086 Kodeksu postępowania cywilnego
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 28 mar 2018, 14:37

o ustalenie miejsca pobytu dluznika to organ wlasciwy wierzyciela niech sobie wystepuje i jak juz sie dowie gdzie dluznik to do odpowiedniego organu dluznika wystapi o podjecie dzialan. Jesli nie jest znany adres zamieszkania dluznika to nie ma organu wlasciwego dluznika - nie bede szukac dla kogos dluznika, jesli nie jestem oww i dluznik nie mieszka w mojej gminie:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 28 mar 2018, 14:56

kb pisze:o ustalenie miejsca pobytu dluznika to organ wlasciwy wierzyciela niech sobie wystepuje i jak juz sie dowie gdzie dluznik to do odpowiedniego organu dluznika wystapi o podjecie dzialan. Jesli nie jest znany adres zamieszkania dluznika to nie ma organu wlasciwego dluznika - nie bede szukac dla kogos dluznika, jesli nie jestem oww i dluznik nie mieszka w mojej gminie:)
Tak, tylko z wpisu nie wynika, że jest tylko OWD :)
Faktycznie niewdzięczna rola szukania adresu siłą rzeczy spoczywa na OWW.
Obowiązek szukania dłużnika spoczywa na komorniku. Zwracam sie tez do lokalnej Policji o przeprowadzenie kontroli meldunkowej. Zalezy od sytuacji.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 28 mar 2018, 15:24

no dlatego najpierw napisalam,zeby autor posta sie okreslil :) ale on nie raczyl, a my tu dyskusje pewnie zupelnie nieprzydatna dla niego uskuteczniamy :D bo to moze jakis pracownik socjalny mial ustalic sytuacje materialna-bytowa dluznika na potrzeby jakiego umorzenia :D:D:D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x