Jaka decyzja?????

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
julia1020
Stażysta
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, najem lokali.
Kontakt:

Jaka decyzja?????

Post autor: julia1020 »

Wnioskodawca złożył mi wniosek o refundację podatku vat za dostarczone paliwo gazowe, przez Epuap , gdzie załączniki do faktury rozliczenie rzeczywiste paliwa gazowe za rok 2022 ( za wrzesień, październik, listopad, grudzień 2022 z vat 0%, jakie postępowanie byście wszczęli? Decyzja odmowna, przed tym zawiadomienie? Jakiś wzór ktoś dobry posiada?
urzędas
julia1020
Stażysta
Kontakt:

Re: Jaka decyzja?????

Proszę o podpowiedź....
urzędas
roriyok
Starszy referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: roriyok »

Jeśli rozliczenie nie zahacza nawet o jeden dzień roku 2023 to ja bym zadzwonił, wytłumaczył i zasugerował wycofanie wniosku. Jednocześnie można poinformować że jak już będzie miał rozliczenie z 2023 to może złożyć kolejny wniosek.
julia1020
Stażysta
Kontakt:

a Jak nie będzie chciał przyjść i wycofać wniosku to jaką procedurę wszcząć, bo to róznie bywa dzwonisz, piszesz maila, prosisz i nie przychodzą....????
urzędas
pawel.w
Starszy referent
Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.
Kontakt:

Post autor: pawel.w »

Ja bym zrobił odmowę wszczęcia postępowania administracyjnego - art. 61a kpa
z innych uzasadnionych przyczyn postępowanie nie może być wszczęte - ponieważ zgodnie z art. 18 pkt 2 ustawy refundacja kwoty odpowiadającej podatkowi VAT wynikającej z opłaconej faktury ......itd przysługuje za okres od 01 stycznia 2023 r. do 31 grudnia 2023 r.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

ja bym umorzył ;)

odmowa wszczecia nie bo ustalenie, że nie ma VATu za 2023 następuje już w ramach postepowania
ODPOWIEDZ