Jaka decyzja?????
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, najem lokali.
- Kontakt:
Jaka decyzja?????
Wnioskodawca złożył mi wniosek o refundację podatku vat za dostarczone paliwo gazowe, przez Epuap , gdzie załączniki do faktury rozliczenie rzeczywiste paliwa gazowe za rok 2022 ( za wrzesień, październik, listopad, grudzień 2022 z vat 0%, jakie postępowanie byście wszczęli? Decyzja odmowna, przed tym zawiadomienie? Jakiś wzór ktoś dobry posiada?
urzędas
-
- Stażysta
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: Jaka decyzja?????
Jeśli rozliczenie nie zahacza nawet o jeden dzień roku 2023 to ja bym zadzwonił, wytłumaczył i zasugerował wycofanie wniosku. Jednocześnie można poinformować że jak już będzie miał rozliczenie z 2023 to może złożyć kolejny wniosek.
-
- Stażysta
- Kontakt:
a Jak nie będzie chciał przyjść i wycofać wniosku to jaką procedurę wszcząć, bo to róznie bywa dzwonisz, piszesz maila, prosisz i nie przychodzą....????
urzędas
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.
- Kontakt:
Ja bym zrobił odmowę wszczęcia postępowania administracyjnego - art. 61a kpa
z innych uzasadnionych przyczyn postępowanie nie może być wszczęte - ponieważ zgodnie z art. 18 pkt 2 ustawy refundacja kwoty odpowiadającej podatkowi VAT wynikającej z opłaconej faktury ......itd przysługuje za okres od 01 stycznia 2023 r. do 31 grudnia 2023 r.
z innych uzasadnionych przyczyn postępowanie nie może być wszczęte - ponieważ zgodnie z art. 18 pkt 2 ustawy refundacja kwoty odpowiadającej podatkowi VAT wynikającej z opłaconej faktury ......itd przysługuje za okres od 01 stycznia 2023 r. do 31 grudnia 2023 r.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
ja bym umorzył
odmowa wszczecia nie bo ustalenie, że nie ma VATu za 2023 następuje już w ramach postepowania

odmowa wszczecia nie bo ustalenie, że nie ma VATu za 2023 następuje już w ramach postepowania
Oprócz Jaka decyzja????? - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
od kiedy wnioski
Dodatek elektryczny podwyższony
zapotrzebowanie na refundacje VAT
Wniosek o dodatek elektryczny
Dodatek elektryczny-deklaracja po 11 sierpnia
dodatek elektryczny
INFORMACJA CZY DECYZJA
dodatek elektryczny / lokale biurowe
HELP dodatek elektryczny - plebania
Jaka decyzja?????
dodatek gazowy a faktury prognozowane
klimatyzator z funkcją grzania