jaki dać art. - odmowa

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
GRAS
Starszy referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

jaki dać art. - odmowa

Post autor: GRAS »

tak sie zakęciłam, że juz mnie nerwy bola, bo nie wiem jaki dac art. do uchylenia decyzji FA, otóz w w listopadzie dziecko zostało umieszczone w placówce, za listopad wypłaciłam, z końcem listopada ojciec 29.11.19 polecial do Sądu i złozył o umieszczenie dziecka u niego,17.12.19 r dziecko wyszło z placówki do ojca, Postanowienie Sadu o udzieleniu zabezpieczenia poprzez ustalenie miejsca pobytu dziecka u ojca , postanowienie to otrzymałam27.02.2020
04.12.19 wszczecte postepowanie do ustalenia dalszego uprawnienia do wypłacania FA, w międzyczasie informacja od dłuznika, że złozył wniosek w sadzie, ,więc zrobiłam postanowienie o zawieszeniu postęp. do czasu wyjasnienia ( chcodzi o sąd), teraz wydaje decyzje ,dzieci juz nie sa w placówce i jaki art, mam dac do uchylenia decyzji?
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: jaki dać art. - odmowa

Post autor: de Charette »

a obowiązek alimentacyjny został uchylony?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
GRAS
Starszy referent
Kontakt:

no wlaśnie, NIE,dłuznik skladał wniosek do sądu ale jak to w sądach sprawy sie tocza i tocza, powiedziano mu ,że wpierw musza zapaśc postanowienia odnosnie matki, bo ma jeszcze inne oskarzena z powodu których zabrano jej dzieci,nie zakonczylam jej decyzji z powodu umieszczenia bo byly trzy tygodnie, nie zdazyłam doręczyc zawiadomienia o wszczęciu a poza tym dłuznik zaraz za kilka dni złozył mi oświadczenie ,i kserówki ze złozył do sadu o zabranie dzieci do siebie i tak sie sprawa skomplikowala, zawiesiłam postepowanie , teraz wszczelam, chce pisac decyzje a tu nie widze art. żeby jej uchylic, czy zawiesic znowu?i czekac napostanowienia sadu? narazie jest zabezpieczenie na pobyt dzieci u dłuznika a wierzycielka ma wyrok podobno 2 lata w zawieszeniu, dziękuję ci za zaintetresowanie tematem ,na szkoleniu otrzymalam informacje " tak zakonczyc - nie wychowuje" ale gapa nie drązyłam jaka podstawa, dzieki
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

wg mnie nie masz podstaw do uchylenia funduszu
GRAS
Starszy referent
Kontakt:

tez tak myslalam, ale... dluznik caly czas placil mial 2 miesięczne zadlużenie dla nas , pracowal za granica, jak wynikla ta sytuacja z dziecmi to zrezygnowal z pracy, zabral dzieci z placowki, korzysta z pomocy spolecznej, to jak tu matce wyplacac FA?,mysle o zawieszeniu postepowania jeszcze raz i czekac na wyrok sadowy co ty na to? dzięki jeszcze raz za zainteresowanie
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

żeby zawiesić musisz mieć jakiś papier, że wystąpił o zniesienie obowiązku alimentacyjnego
GRAS
Starszy referent
Kontakt:

dzięki, kamien z serca zadzwonilam i powiedzial ze juz miesiąc jak zlozyl o zniesienie obowiązku i alimenty dla niego
ODPOWIEDZ