Witam
Pobierałam zasiłek stały 456zł. Od grudnia otrzymałam świadczenie z funduszu alimentacyjnego na dziecko 380 zł, co oczywiście zgłosiłam.10 stycznia zmieniono zasiłek stały na kwotę 266 zł. Złożyłam też dokumenty na zasiłek rodzinny w grudniu, z resztą w uzgodnieniu z pracownikiem i kierownikiem. Decyzję ( od grudnia-wyrównanie w styczniu) otrzymałam 23 stycznia i od razu poinformowałam o zmianie dochodu pracownika, jednakże było to po terminie wyplaty zasiłku, skutkiem czego otrzymałam go w starej wysokości 266 zł. 30 stycznia zmieniono zasiłek stały na kwotę 213 zł (dwie osoby- alimenty 380zł i zasiłek rodzinny 106 zł) jednocześnie informując mnie iż powstała nadpłata zasiłku 53, która zostanie potrącona w lutym.
Złożyłam też pod koniec stycznia podanie o zasiłek celowy i dożywianie , lecz otrzymałam obydwie decyzje odmowne ze względu na przekroczenie kryterium dochodowego- dochód ustalony 942 zł
- Czy słusznie policzono pełną wysokość zasiłku stałego 456 zł, skoro 10 stycznia obniżono mi zasiłek ?
- Czy zasiłek rodzinny liczy się od grudnia, skoro otrzymałam w styczniu z wyrównaniem za grudzień?
Bardzo proszę o wyjaśnienie jak to powinno wyglądać