jakie dokumenty wnioskodawcy
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jakie dokumenty wnioskodawcy
Osoba ma własnościowe mieszkanie/lokal, nie podlega do zarządcy. Jakie mam wziąść dokumenty poza wnioskiem i deklaracja o dochodach? Czy jest wymóg żeby przedłożyła zaświadczenie ze starostwa o powierzchni lokalu i stanie technicznym lokalu??
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: jakie dokumenty wnioskodawcy
art. 7 ust. 2:
Właściciel domu jednorodzinnego jest obowiązany dołączyć do wniosku, o którym mowa w ust. 1, dokumenty albo oświadczenie o wielkości powierzchni użytkowej, w tym łącznej powierzchni pokoi i kuchni, oraz o wyposażeniu technicznym domu.
Właściciel domu jednorodzinnego jest obowiązany dołączyć do wniosku, o którym mowa w ust. 1, dokumenty albo oświadczenie o wielkości powierzchni użytkowej, w tym łącznej powierzchni pokoi i kuchni, oraz o wyposażeniu technicznym domu.
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Mam pytanko, czy dokumenty zalaczone przez wnioskodawce do wniosku, które są skopiowane obijacie pieczątką za zgodność i sami potwierdzacie podpisem>
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
jeśli masz upoważnienie że możesz potwierdzać za zgodność to tak...(ja mam:-))Mikolaze pisze: 02 gru 2024, 14:24 Mam pytanko, czy dokumenty zalaczone przez wnioskodawce do wniosku, które są skopiowane obijacie pieczątką za zgodność i sami potwierdzacie podpisem>
Jeśli upoważnienia nie masz...to Ty podpisać nie możesz
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Proszę powiedzcie, oprócz wniosku o przyznanie dodatku, deklaracji o dochodach,dokumentu potw.wydatki oraz umow najmu jakie dokumenty skladaja wnioskodawcy?
czy np. zaswiadczenia z MGOPS o pobieranych świadczeniach? zaswiadczenia z pracy za 3 msc, zasw. z Urzędu Pracyo rejestracji lub pobieraniu zasiłku dla bezrobotnych czy wszystko dołączja do wniosku?
czy np. zaswiadczenia z MGOPS o pobieranych świadczeniach? zaswiadczenia z pracy za 3 msc, zasw. z Urzędu Pracyo rejestracji lub pobieraniu zasiłku dla bezrobotnych czy wszystko dołączja do wniosku?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Ile tu urzędów tyle praktyk...Mikolaze pisze: 15 sty 2025, 12:14 Proszę powiedzcie, oprócz wniosku o przyznanie dodatku, deklaracji o dochodach,dokumentu potw.wydatki oraz umow najmu jakie dokumenty skladaja wnioskodawcy?
możesz brać wszystko co dotyczy dochodów a mozesz nie brać nic, ponieważ deklaracja jest dokumentem pod odpowiedzialnością karną i wystarczy, ze wnioskodawca sam ją wypełni. Tak robię, nie zbieram dokumentów, nie biorę odpowiedzialności za liczenie. Chyba, ze coś mi nie pasuje, to wzywam do dostarczenia.
Oprócz jakie dokumenty wnioskodawcy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
wydatki - najem z osobą prywatną
Świadczenia rodzinne zza granicy
DPS a dodatek mieszkaniowy
Piece kaflowe
Zaświadczenie czy wyciąg bankowy
wydatki - które wliczam?
co z tym gazem ????
wstrzymanie wypłaty dodatku mieszkaniowego
OPŁATY WG UMOWY
OPŁATA
Zarządca
Dodatek mieszkaniowy
Renta rodzinna
Niewykazane dochody we wcześniejszych wnioskach.
ZONE-dodawanie lokalu do budynku z kilkoma numerami
Sankcje dla zarządcy - 500zł kara