Jakie zaświadczenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 20 wrz 2016, 18:03

Witam. Bardzo proszę o pomoc .
Pracuję jako niania na umowie aktywizacyjnej od 01 06 2016 roku. Wcześniej nie pracowałam. Wiem że muszę przedstawić zaświadczenie o zarobkach w urzędzie starając się o zasiłek rodzinny na troje dzieci. Jak to zaświadczenie ma wyglądać. Czy wystarczy że zaświadczenie wystawi mi mama chłopca ? Wiadomo że będzie bez pieczątki bo zatrudnia mnie normalna polska rodzina. Czy może to zaświadczenie ma mi wystawić ZUS, tam mama opłaca składki chorobowe a Państwo pokrywa resztę składek.
Drugie pytanie
Mąż w poprzednim roku stracił pracę był zarejestrowany w PUP i pobierał zasiłek dla bezrobotnych. Zasiłek skończył się w lipcu a od 9 września mąż podpisał umowę o pracę i pracuje w nowej firmie.
Jakie zaświadczenia potrzebne są od męża do zasiłku rodzinnego. W nowej pracy nie przepracował jeszcze pełnego miesiąca. Czy aby złożyć odpowiednie dokumenty muszę czekać do 10 października czyli do męża pierwszej wypłaty aby dostać zaświadczenie o zarobkach męża ? Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Alicja M

Napisano: 20 wrz 2016, 19:35

jeśli chodzi o Panią:
a. umowa
b. oświadczenie o dochodzie uzyskanym z miesiąca lipca

Pani mąż
a. świadectwo pracy
b. decyzja z PUP przyznająca zasiłek dla bezrobotnych
c. pit 11 lub pity 11
d. nowa umowa o pracę
e. oświadczenie/ zaświadczenie o dochodzie uzyskanym za październik

może Pani złożyć dokumenty już teraz a brakuje oświadczenie/zaświadczenie dostarczyć w listopadzie
wiedzma
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 21 sty 2016, 23:07
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x