Jakie Zbiory Danych - Ochrona Danych Osobowych

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 08 sty 2016, 10:42

Witam ...

Czy posiadacie u siebie wydzielone w rejestrze zbiorów zbiory np. dotyczące pracowników i/lub świadczeniobiorców, którym opłacacie składki do ZUS (Płatnik), czy np. wynagrodzenie dla pracowników bądź wypłaty świadczeń dla zasiłkobiorców (bankowość internetowa (kontrahenci))?

Czy należy traktować je jako oddzielne zbiory danych czy np. jako wynikające z innych zbiorów które prowadzimy (pomoc społeczna, zasiłki rodzinne itp.)?

Pozdrawiam
paweł k

Napisano: 14 sty 2016, 12:39

Mi kobieta która mnie niby szkoliła ale co to za szkolenie było takie że żal.. Wszystko co przechowywane jest osobno to są osobne zbiory danych. Np. jak masz dział świadczenia rodzinne, to osobne zbiory to:baza danych osób korzystających ze św. rodzinnych (bo masz segregatory i trzymasz w nim dokumentacje każdej rodziny) rejestr decyzji św. rodzinnych (bo jest odrębny zeszyt) rejestr wniosków św. rodzinnych (bo jest odrębny zeszyt), współpraca z innymi jednostkami odnośnie św. rodzinnych (to też osobny zbiór) itd... Czyli wychodzi na to że bardzo dużo zbiorów można zrobić z tego jednego ogólnego.. i tak kazała mi robić i to zatwierdziła;o Ale i tak wydaje mi się że sama chyba pojęcia o tym nie miała.. Kto to widział tyle zbiorów robić;/ gdzie ogólnie dotyczą tych świadczeń;/
agiii

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x