jeden dłużnik, jedna wierzycielka- dwa Kmp - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 06 paź 2016, 8:55

Wnioskodawczyni złożyła wniosek na fundusz na dwoje dzieci (ten sam dłużnik ) ale osobne KMP . Jak to wprowadzać ? Czy powinna na osobnych wnioskach ? Czy może wspólnie? Komornik prowadzi dwie odrębne sprawy. Chodzi teraz o wprowadzanie wpłat dłużnika ? Jak to wprowadzać bo jeśli wspólny wniosek jak je (rozdzielić te wpłaty) i jak wsiąść informacje jaka kwotę na jedno dziecko a jaką na drugie? A jak przyłączenia ?? POMOCY PILNE
as31

Napisano: 06 paź 2016, 10:20

Zależy jaki masz program na którym pracujesz. Powinny być wprowadzone dwa wnioski tylko z innymi dziećmi jako uprawnieni. A u dłużnika powinny być subkonta.
MiM

Napisano: 06 paź 2016, 12:52

ja robię dwa wnioski dwie decyzje gdyz jak komornik przesyła pieniądze i wskazuje ile na jakie KMP, jak miałam jedna decyzje to nie mogłam sie połapac która wypłata jest czyja i to samo z odsetkami, więc teraz mam dzwie decyzje i mam nadzieje ze będzie jasno i wyraźnie
GRAS

Napisano: 28 paź 2016, 20:48

Tyle wniosków ile KMP
kaffi
Referent
Od: 23 lut 2016, 20:30
Zajmuję się:

Napisano: 31 paź 2016, 8:36

bez znaczenia jak jest ten sam dłużnik
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 31 paź 2016, 9:24

w decyzji napewno wszytko jedno , ale rozliczjąc duznika juz nie, bo u mnie np komornik na jedno dziecko ( oddzielne KMP) przysyła mniej kasy a na drugie więcej ,nie wiem dlaczego tak robi ,ale w przypadku gdy dziecko staje sie pełnoletnie juz jest problem z jego zadłużeniem gdy u komornika ma oddzielne KMP, a nasz system nie jest doskonały , wole robić dwie decyzje
GRAS

Napisano: 31 paź 2016, 11:33

też miałam taką samą sytuację, zarejestrowałam jeden wniosek, jedną decyzję; problem pojawił się gdy komornik przekazał zwrot z rozbiciem na dwa KMP; teraz na pewno zrobiłabym dwa wnioski i dwie decyzje
gopsianka
Referent
Od: 07 kwie 2014, 13:27
Zajmuję się:

Napisano: 31 paź 2016, 11:39

bez znaczenia.
Prosty przykład: czteroosobowa rodzina, matka troje dzieci. Rok po roku. Pierwszy wniosek złożyła matka - wszystkie dzieci nieletnie. Co rok jedno dziecko osiągało pełnoletność. Na każdy okres dochodziła jedna decyzja więcej pod te same KMP.
Komornik się tym nie przejmuje, ja się nie przejmuje jego rozliczeniami. Jeden próbował się burzyć i zażądał dwóch decyzji. Zapytałem o podstawę prawną. Zamilkł
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 lis 2016, 9:16

Elmer pisze:bez znaczenia.
Prosty przykład: czteroosobowa rodzina, matka troje dzieci. Rok po roku. Pierwszy wniosek złożyła matka - wszystkie dzieci nieletnie. Co rok jedno dziecko osiągało pełnoletność. Na każdy okres dochodziła jedna decyzja więcej pod te same KMP.
Komornik się tym nie przejmuje, ja się nie przejmuje jego rozliczeniami. Jeden próbował się burzyć i zażądał dwóch decyzji. Zapytałem o podstawę prawną. Zamilkł
też mam taki przypadek i robię jedna decyzje ....
Becia1

Napisano: 14 wrz 2021, 14:50

mam sygnity, powiedzcie jak wprowadzić taki zwrot z różnych KMP, komornik rozbił wpłaty????
kasia7
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 14:40
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x