kolejna pracująca samotna matka traci u mnie FA - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 06 paź 2016, 8:08

a przekroczenie dochodu spowodowane jest ulgą bez niej by się załapały, czy też macie takie przypadki?
Sylwia18

Napisano: 06 paź 2016, 11:19

moze zrobic korekte pitu i zwrocie tę kwotę. u mnie tak Pani zrobiła i dochód nie przekroczył
Magda198126
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 16:03
Zajmuję się:

Napisano: 06 paź 2016, 12:03

Dla mnie kryterium dochodowe w FA to jakaś kpina i żenada! W świadczeniach rodzinnych wzrasta a w FA od zawsze takie same. Już coraz mniej osób się kwalifikuje. Szok!
Koralik

Napisano: 06 paź 2016, 13:05

u nas też tracą kryterium jest za niskie przy jednym dziecku powinni to zmienić piszmy petycję wszyscy do ministerstwa o podniesienie kryterium z fa
monika79

Napisano: 07 paź 2016, 10:15

Witam.właśnie dostałam decyzję odmowna na fa.Przekroczony próg dochodowy o 6zł :x jednak obecnie jestem na macierzyńskim do 11 lutego i chciałabym spytać czy jak przejdę na wychowawczy to mogę złożyć wniosek jeszcze raz mimo że będzie to ten sam okres zasiłkowy na który teraz miałam odmowę.Czy wtedy będę mieć dochód utracony?
Paula XXX

Napisano: 07 paź 2016, 10:35

To jest polityka rządu osoba która pracuje czyli odprowadza jakieś podatki dostanie odmowę. Tak naprawdę nasze świadczenia to jest jawne promowanie kombinatorstwa pracy na czarno albo nie robienie nic
Eliza7536
Referent
Od: 15 kwie 2014, 8:11
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2016, 19:45

Paula XXX pisze:Witam.właśnie dostałam decyzję odmowna na fa.Przekroczony próg dochodowy o 6zł :x jednak obecnie jestem na macierzyńskim do 11 lutego i chciałabym spytać czy jak przejdę na wychowawczy to mogę złożyć wniosek jeszcze raz mimo że będzie to ten sam okres zasiłkowy na który teraz miałam odmowę.Czy wtedy będę mieć dochód utracony?
tak
"Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera"
makam
Stażysta
Od: 15 lut 2016, 23:09
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2016, 19:56

Eliza7536 pisze:To jest polityka rządu osoba która pracuje czyli odprowadza jakieś podatki dostanie odmowę. Tak naprawdę nasze świadczenia to jest jawne promowanie kombinatorstwa pracy na czarno albo nie robienie nic
To się nazywa polityka prorodzinna :lol: Siedzieć w domu i robić dziecioki. Po co harować w Biedronce na kasie, gdy można mieć tyle samo siedząc w domu (FA+SW+SR)?
Mój rekord przekroczenia to 0,27 gr, straciła 1000 zł (2x500), ale kobitka ambitna - nie dała się polityce prorodzinnej, ma świadomość, że dzieci mają tylko ją i jeśli jej zabraknie dzieciom zostanie choć renta.
"Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera"
makam
Stażysta
Od: 15 lut 2016, 23:09
Zajmuję się:

Napisano: 08 paź 2016, 20:27

makam pisze:
Eliza7536 pisze:To jest polityka rządu osoba która pracuje czyli odprowadza jakieś podatki dostanie odmowę. Tak naprawdę nasze świadczenia to jest jawne promowanie kombinatorstwa pracy na czarno albo nie robienie nic
To się nazywa polityka prorodzinna :lol: Siedzieć w domu i robić dziecioki. Po co harować w Biedronce na kasie, gdy można mieć tyle samo siedząc w domu (FA+SW+SR)?
Mój rekord przekroczenia to 0,27 gr, straciła 1000 zł (2x500), ale kobitka ambitna - nie dała się polityce prorodzinnej, ma świadomość, że dzieci mają tylko ją i jeśli jej zabraknie dzieciom zostanie choć renta.
Dokładnie.Ludzie nie zdają sobie sprawy że dzieci dorosną i skończy się latanie po motorach i wtedy kto im da.dlatego trzeba pracować
Paula XXX

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x