takPaula XXX pisze:Witam.właśnie dostałam decyzję odmowna na fa.Przekroczony próg dochodowy o 6złjednak obecnie jestem na macierzyńskim do 11 lutego i chciałabym spytać czy jak przejdę na wychowawczy to mogę złożyć wniosek jeszcze raz mimo że będzie to ten sam okres zasiłkowy na który teraz miałam odmowę.Czy wtedy będę mieć dochód utracony?
To się nazywa polityka prorodzinnaEliza7536 pisze:To jest polityka rządu osoba która pracuje czyli odprowadza jakieś podatki dostanie odmowę. Tak naprawdę nasze świadczenia to jest jawne promowanie kombinatorstwa pracy na czarno albo nie robienie nic
Dokładnie.Ludzie nie zdają sobie sprawy że dzieci dorosną i skończy się latanie po motorach i wtedy kto im da.dlatego trzeba pracowaćmakam pisze:To się nazywa polityka prorodzinnaEliza7536 pisze:To jest polityka rządu osoba która pracuje czyli odprowadza jakieś podatki dostanie odmowę. Tak naprawdę nasze świadczenia to jest jawne promowanie kombinatorstwa pracy na czarno albo nie robienie nicSiedzieć w domu i robić dziecioki. Po co harować w Biedronce na kasie, gdy można mieć tyle samo siedząc w domu (FA+SW+SR)?
Mój rekord przekroczenia to 0,27 gr, straciła 1000 zł (2x500), ale kobitka ambitna - nie dała się polityce prorodzinnej, ma świadomość, że dzieci mają tylko ją i jeśli jej zabraknie dzieciom zostanie choć renta.