jeden wniosek, osobne postępowania u komornika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 21 paź 2015, 17:07

Mam babkę która ma 2 dzieci z tym samym facetem. Alimenty zasądzono na jednej sprawie, w wyroku 2 pkt w jednym ustala się alimenty na jedno dziecko w drugim ustala sie alimenty na drugie dziecko. Pani dostała z Sadu 2 odpisy tego wyroku kazy wydany jej jako przedstrawicielowi jedneog z dzieci. Komornik założył dwa postępowania, każde ma swój nr KMP. Pani przyszła i złozyła mi wniosek gdzie wpisała oboje dzieci, powiedziała ze nie bedzie wypełniać tylu papierków i oświadczeń 2 razy a jak ją wezwę do wyjaśnień to mi to napisze na pismie ze wg niej to jest ok. Zadzowniłam do komornka stwierdził ze on musiał ząlozyc 2 postepowania i że nie będzie mu przeszkadzać jak dam w jednej decyzji przyzanieni na oboje dzieci. Ale czy to będzie ok. Nie moge założyć dwóch spraw bo mam jeden wniosek, u mnie każda sprawa ma swój nr, więc jak mam jeden wniosek to jeden nr dla decyzji. Babka mi złozyła komplet dokumentów, więc mogę ja co najwyzej wezwac ze błednie wypełniła, ale jak ona mi faktycznie przyjdzie i napisze ze wg. niej to dobrze, to co mam zrobić, nigdzie w ustawie nie ma zapisu ze ma składac wniosek osobno na każde z dzieci , zwłaszcza ze to jest jeden ojciec.
ja123

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x