Wcześniej rozliczaliśmy odsetki na zasadzie zaokrąglenia. Teraz, po zmianie parametru, na dzień 30 września mam 5 dłużników z odsetkami do spłaty od 0,01 zł do 0,05 zł. Od 2 dłużników mam zwroty w październiku, więc te odsetki się pokryją. Pozostali mają już dawno spłacone zadłużenie i np. jeden z nich ma do spłaty 1 grosz.
Mam też 2 dłużników, u których mam nadpłatę - jeden ma za dużo o 4 grosze, drugi spłacił nam więcej o 2 grosze.
Co robicie z tymi kwiatkami? Wiem, że też macie takie sytuacje. Jak to rozwiązać?
Ja nie mam pomysłu
kawa i ciasto ja pracuje na TT i kiedyś po jednej z aktualizacji u niektórych dłużników którzy spłacili już Fa pojawił się podobny absurdalny groszowy dług. Nawet nie zakładałam że ktoś kto już od jakiegoś czasu przekonany był że zadłużenia z tytułu Fa nie posiada teraz będzie musiał coś jeszcze dopłacić bo program po aktualizacji tak wskazuje
Ja miałam parametr zaogr. odsetek ustawiony kiedyś na do 10 gr no i jak teraz go zmieniłam na bez zookragleń (zeby szło najpier na odsetki) to wszyscy ktorzy juz spłaclil albo zmarli mają albo niedopłate albo nadpłatę kilka groszy. Napisałam na HD. Kazali mi po spłacie funduszu albo zgonie duznika klikać ze zakanczam mu postepowanie. Odpisałam im ze to nie pomaga bo nie mogę zamknąc postępowania facetowi który splacił Fa ale ma długi z ZA ani zamnkąc postępowania facetowi ktory zmarł bo wtedy taki dłużnik całkiem znika z listy dłuzników a ja chce widziec ze facet miał dług i ile tylko spłacił i kiedy spłacił, albo ze zmarł i też kiedy mu to wygaszono i ile. Do dnia dzisiejszego sygnity milczy co z tym zrobic.