jedna cena kWh-rezygnacja z jednej umowy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 mar 2017, 11:49

Witam, mam problem z obliczeniem 1kWh osoby wynajmującej mieszkanie od prywatnej osoby. Właściciel dotychczas miał umowy na energię elektryczną z dwoma firmami i na podstawie tych faktur z obu firm wyliczałam cene brutto kWh która wynosiła ok 0,6115 zł.
od stycznia zrezygnował z jednej firmy i przedstawił mi fakturę tylko z tej drugiej i tu wychodzi mi cena kWh 0,3297 zł. Mówi, że informowali go że będzie płacił więcej ale twierdzi , że tylko chcieli go nastraszyć. Mi brakuje ceny za energię czynną całodobową i nie wiem co mam zrobić, bo ta Pani dostanie aż o 190 zł mniejszy dodatek przez to
Proszę o podpowiedź czy coś można z tym zrobić czy przyjąć cenę 0,3297 i będzie niski dm?
Kasia ops

Napisano: 06 mar 2017, 20:40

Ja nie do końca rozumiem sytuację. Prawdopodobnie rozdzielone są dystrybucja od właściwej energii i teraz jedna nie występuje, albo raczej nie dotarła jeszcze do urzędu. Tak bywa. Na razie jakie faktury, taki wynik.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2017, 10:30

Miałam podobny przypadek. Pani zarzekała się, że ma podpisaną umowę tylko z jednym zakładem energetycznym (mimo ceny ok. 0,2xxx zł za 1kWh), więc cóż mogłam zrobić, wzięłam do wyliczeń to, co mi przyniesiono. Niestety, nowi dostawcy i masowe nagabywanie ludzi (częste wprowadzanie w błąd i obiecywanie niemożliwego, czyli superniskich rachunków) wprowadziły chaos, ludzie sami nie wiedzą, co podpisali i się potem zastanawiają, czemu dali się namówić. Takie czasy...
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x