JEDNORAZOWA - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 18 gru 2014, 9:11

Już po raz ktoryś zwracam się z prosbą o pomoc Nikt mi nie pomógł .... Nigdy nie mialam takiego przypadku...
O jednorazowa zapomoge złożył wniosek ojciec dziecka....i .. teraz zaczyna sie historia...
Ojciec dziecka ma konkubinę ktora ma dziecko ze swoim mężem ktory jest w więzieniu Urodzila dziecko temu ktory zlozyl wnniosek o jednorazowa zap. W chwili urodzenia dziecko było jej męża teraz ojciec dziecka wyprostował i ma akt urodzenia na siebie Złozył wniosek /to juz wiecie/ i teraz ........ Jaki mam brac dochód matki dziecka i jej męża /heheheh/ i ojca dziecka ? Nie , no żartuję ale co mam zrobic z tym wnioskiem Rodzice się spiesza , sa biedni a w marcu minie rok od urodzenia dziecka i w marcu kobitka ma sprawe rozwodową....
LIO

Napisano: 18 gru 2014, 9:39

Jeżeli ojciec dziecka jest stanu wolnego to wystarczy jeśli we wniosku wpisze siebie i dziecko. Matki nie musi wpisywać.
Zoja 1

Napisano: 18 gru 2014, 9:56

dzieki Zoja A skąd wiesz że tak można ? baaaaaaaaaaaaaaaaardzo dziekuję Od 2 dni nikt sie do mnie nie odezwał
LIO

Napisano: 18 gru 2014, 10:05

No niby dlaczego nie musi wpisywać?
Skoro razem wychowują dziecko to niech wpisze matkę do składu rodziny i jej dochody też trzeba wziąć. A we wniosku nigdzie nie ma miejsca na stan cywilny drugiego rodzica, więc teoretycznie nawet nie musisz wiedzieć, że pani ma męża. Traktujesz ich jak zwykły konkubinat.
Anabelle
Stażysta
Od: 16 gru 2014, 9:52
Zajmuję się:

Napisano: 18 gru 2014, 10:14

ale się ciesze że sie odezwaliście dziekuje :)
LIO

Napisano: 18 gru 2014, 10:32

ALE PROSZE O JESZCZE
LIO

Napisano: 18 gru 2014, 13:12

może jeszcze ktoś głos zabierze
LIO

Napisano: 18 gru 2014, 13:26

Zoja 1 pisze:Jeżeli ojciec dziecka jest stanu wolnego to wystarczy jeśli we wniosku wpisze siebie i dziecko. Matki nie musi wpisywać.
całkiem sympatyczna konstrukcja do czasu aż "samotny" tatuś nie nabierze chrapki na zasiłek rodzinny i urodzenie (wszak to drugi tysiąc;-)- na Nowy Rok jak znalazł) i problem wróci jak bumerang.
Monstr
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 30 kwie 2014, 20:52
Zajmuję się:

Napisano: 18 gru 2014, 13:36

ja jednak nie wypłace Ale czym uzasadnić odmowę ?
LIO

Napisano: 18 gru 2014, 13:39

a dlaczego nie wypłacisz? który artykuł ustawy Cię do tego skłania? :)
Anabelle
Stażysta
Od: 16 gru 2014, 9:52
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x